Revelion de Grammy la TVR 3

Postul public de televiziune a anunțat programul de emisiuni pentru trecerea dintre ani. Noaptea de Revelion se deschide la TVR 3 cu un Concert memorabil de jazz simfonic, doi artişti de Grammy împreună cu Orchestra Naţională Simfonică a României şi Jazz at Lincoln Center Orchestra. Vedeți programul detaliat în articol.


Pe 31 decembrie, de la ora 14:00, va avea loc spectacolul pentru copii „Poze şi Pozne”, pe muzica lui Mihail Jora. O fascinantă călătorie vizuală la Madrid: „Tezaure arheologice din România” de la ora 16:00. Apoi, de la 18:00, „Festivalul de datini şi obiceiuri” de la Câmpulung Muscel, urmat de „Sărbătorile de odinioară în Micul Paris” cu Adrian Cioroianu, de la ora 21:00. Robert Powell, interpretul lui Iisus din filmul lui Zeffirelli de la ora 21:30 şi debut de Revelion 2021-2022 cu doi artişti de Grammy: Cristian Măcelaru şi Wynton Marsalis.

Miezul nopţii aduce „Iarna magică” şi muzica lumii în arii celebre, la Ateneul Român; urmează un program folcloric inedit cu Orchestra Română de Tineret, sub bagheta lui Cristian Mandeal, la Muzeul Naţional de Artă al României şi o călătorie muzicală pe scena Ateneului Naţional din Iaşi cu Orchestra Andaluză din Ashdod, Israel, dar şi un program „Rock’n’ Folk’ n ‘Jazz” de la un an la altul, continuat de Direcţia 5 cu „Love songs” la Teatrul Naţional din Craiova; spre dimineaţă „Romanţa ne uneşte” de la Târgovişte, iar TVR Cluj propune Cântece de petrecere.

Interviu-eveniment cu Robert Powell, despre atmosfera unică de la Festivalul George Enescu. Actorul care l-a interpretat pe Iisus în filmul lui Zeffirelli şi pe Mahler în filmul său biografic a cucerit cu farmecul inconfundabil al naratorului din „Viaţa pasională a lui Claude Debussy” şi din „Potopul” de Stravinsky.

Noaptea de Revelion se deschide la TVR 3 cu un Concert memorabil de jazz simfonic cu Cristian Măcelaru, unul dintre cei mai apreciaţi muzicieni ai momentului şi Wynton Marsalis, poate cel mai important compozitor şi trompetist de jazz din lume. Doi artişti de Grammy împreună cu Orchestra Naţională Simfonică a României şi Jazz at Lincoln Center Orchestra.

Iarnă magică, imediat după miezul nopţii, la Ateneul Român cu Camerata Regală dirijată de Constantin Grigore. Cele mai frumoase arii din muzica lumii sunt interpretate de soprana Irina Iordăchescu, mezzosoprana Aura Twarowska, tenorul Mihai Urzicana şi baritonul Cristian Ruja. Muzica folclorică românească cu Orchestra Română de Tineret, maestrul Cristian Mandeal şi solistele Monica Bejenaru şi Simina Croitoru – un Concert inedit cu melodii iubite de Brâncuşi.

Cântecele de petrecere şi voie bună cu tineri solişti şi cu Ansamblul Transilvania din Baia-Mare încheie concertele pe care vi le propune TVR 3 pentru Revelionul 2021-2022!

Contact

Adresa e-mail
posta@independentul.com

Date cu caracter personal

Independentul NU înregistrează sau procesează date cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie.