CJ Arad a vrut să cheltuie jumătate de milion RON pentru un șopron de lemne

Întrunit în ședință publică, în perioada când mulți oameni încă nu s-au dezmeticit după sărbătorirea Crăciunului, Consiliului Județean Arad a dorit să aprobe rapid o mulțime de proiecte care afectează în mod special bugetul județului. Între acestea și unul care viza suplimentarea de fonduri PNDL, jumătate de milion de lei fiind destinați realizării unui șopron de depozitare lemne! Reprezentanții USR au atras conducerii liberale a CJ Arad risipa pe care au dorit să o efectueze, iar proiectul a fost retras de pe ordinea de zi.


Pe ordinea de zi, atât la comisii, cât și la plen, s-a regăsit un proiect de suplimentare a fondurilor PNDL alocate spitalului nou din Căpâlnaș, iar din suma totală cei 514 013 RON (aproximativ 123 000 EUR cu TVA) le-au atras atenția reprezentanților județeni ai USR.

Chiar dacă sistemul sanitar este la pământ și suplimentarea fondurilor pentru sănătate este oricând binevenită, suma consistentă de bani pe care a vrut să o cheltuie CJ Arad este destinată unui… șopron pentru depozitarea lemnelor, rezultând un cost enorm de 600 de euro/mp. Nici suma și nici destinația nu par însă să-i fi surprins pe consilierii celorlalte partide, unde în comisii proiectul a fost aprobat la vot fără bătăi de cap. Cele 514.013 RON + TVA au fost avizate pozitiv și de Consiliul Tehnico-Economic al CJ Arad.

Foto: reprezentanții administrației PNL la inaugurarea noului mandat CJ Arad 2020-2024

Grupul USR a ridicat mai multe observații legat de acest poriect și s-a abținut de la vot, cu angajamentul că votul din plen va fi exprimat după ce se contactează telefonic proiectantul și se obțin detalii tehnice care să justifice prețul. Având în vedere că proiectantul nu a răspuns la telefon, proiectul a fost retras de pe ordinea de zi, iar consilierii care au votat în comisii pentru aprobare n-au mai zis nimic.

După acest episod care arată risipa consistentă care are loc în administrația locală, în care singurul partid de opoziție rămâne USR, reprezentanții partidului adresează o întrebare retorică arădenilor: „în cei 17 ani de administrație PNL, câte „șoproane” de sute de mii de euro or fi trecut ca gâsca prin apă de votul consilierilor?

Contact

Adresa e-mail
posta@independentul.com

Date cu caracter personal

Independentul NU înregistrează sau procesează date cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie.