Când ar trebui împodobit Bradul de Crăciun?

Decorațiunile sunt o mare parte a „spiritului” festiv. Dintre obiceiurile din această perioadă, cel mai cunoscut este împodobirea bradului. Săptămâna Crăciunului a început deja, însă multe persoane au deja totul pregătit, inclusiv Bradul împodobit, unele chiar de la începutul lunii decembrie!


Inițial, bradul de Crăciun era o tradiție păgână care datează din Evul Mediu. La acea vreme era ridicat în locuințe pe 24 decembrie sau chiar în ziua de Crăciun. Servind ca simbol pentru celebrarea reînnoirii vieții, bradul a fost pe deplin asimilat în cultura creștină și este astăzi una dintre emblemele sărbătorii. Unele familii își înființează bradul de Crăciun, în prima duminică a Adventului, adică 3 – 4 săptămâni înainte de Crăciun.

Când este cel mai bun moment pentru a „instala” bradul de Crăciun în locuință ar trebui să fie o întrebare pe care oamenii ar trebui să și-o pună înainte de a se lăsa duși de valul publicitar din această perioadă. Unii susțin că mai târziu înseamnă mai ieftin. Pentru că apropierea de 25 decembrie face ca prețurile brazilor disponibili pe piață să scadă.

Un alt factor de luat în considerare atunci când alegeți Bradul de Crăciun, mai ales dacă doriți să vă lăudați prietenilor cu el, este tipul de copac și deci ce pot să ofere acesta. Brazii naturali își pierd spinii, iar prin urmare unul adus în casă prea devreme riscă să devină foarte subțire în Ajunul Crăciunului. Dacă optați pentru un molid, nuanța de verde este mai intensă iar mirosul lemnos mai pronunțat. Însă acesta nu trebuie instalat decât în a doua jumătate a lui decembrie, pentru că își pierde spinii in doar 15 zile.

Alegerea unui brad artificial este în mod cert un avantaj ecologic, pentru că investiția anuală devine una aproape permanentă. În această privință, momentul îmbodobirii este influențat doar de timpul dedicat asamblării și împodobirii. Poate fi ținut cel mai mult, nefiind afectat de pierderea spinilor. Mirosul de lemn va fi înlocuit însă de cel al plasticului.

Foto: Karolina Grabowska

Contact

Adresa e-mail
posta@independentul.com

Date cu caracter personal

Independentul NU înregistrează sau procesează date cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie.