Gigacaloria în municipiul Arad va costa 1.156 lei față de 487 lei cât este în prezent

Aceasta este oferta pe care Primăria Arad o face arădenilor în ședința Consiliului Local Municipal (CLM) de vineri, 17 decembrie 2021. Prețul Gigacaloriei este mai mult decât dublat de actuala administrație, care aruncă vina pe piața de gaze, însă la o privire mai atentă se poate vedea că administrația PNL, susținută de PSD, impune arădenilor să plătească de două ori pentru lipsa de previziune și pregătire a sezonului rece: atât direct la preț cât și prin subvenția care crește cu 270%!


Prețul combustibilului crește, știm cu toții, a experimentat asta oricine și-a alimentat mașina la pompă în ultimele 3 luni. Privit în ansamblu, prețul Gigacaloriei va crește, de fapt, de mai bine de 2,4 ori. Situația stă diferit, însă, în cazul propunerii pe care o face Primăria Arad, pentru că sursele din care se vor acoperi creșterile de prețuri ale energiei termice în municipiu sunt dezechilibrate.

Prețul de facturare pe care îl vor plăti abonații la sistemul de termoficare centralizat crește de la 281 în prezent la 398 de lei (+40%), iar subvenția la energie termică plătită din bugetul local va crește de la 206 la 758 de lei (+270%), subliniază reprezentanții USR care atrag atenția că cifrele sunt foarte îngrijorătoare.

Pentru a câta oară administrația apelează la buzunarul arădenilor pentru a-și acoperi incompetența?

USR Arad

Subvenția este plătită din buzunarul tuturor arădenilor, iar abonații la sistemul centralizat de încălzire vor plăti de 2 ori prețul incompetenței administrației PNL. Prețul mai mare pentru energie termică impus de Primăria Arad, iar subvenția unei părți din acest preț este suportată și din impozitele și taxele locale pe care le plătesc toți arădenii, nu doar abonații sistemului.

Lipsa investițiilor în sistemul de termoficare al CET împreună cu creșterea bruscă a prețurilor energiei din acest an a luat administrația complet pe nepregătite, iar cei care suferă pentru asta sunt arădenii care, de ani de zile, își plătesc cu bună credință taxele și impozitele, precizează USR.

Contact

Adresa e-mail
posta@independentul.com

Date cu caracter personal

Independentul NU înregistrează sau procesează date cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie.