Protest-manifest la Bruxelles împotriva pescuitului industrial excesiv și distructiv

Acțiunea Ocean Rebellion în fața Comisiei Europene a avut loc pentru a atrage atenția miniștrilor din întreaga UE care s-au întâlnit în Bruxelles pentru a „negocia”, în spatele ușilor închise, limitele de pescuit ale Uniunii de anul viitor. An de an țintele au fost stabilite peste nivelul recomandat de oamenii de știință, fiiind în schimb preferate cifrele lobbyiștilor din industria de pescuit, subliniază activiștii.


Prin acțiunea manifest intitulată „Capete de pește” se dorește dezvăluirea feței rele ​​a pescuitului industrial și a politicienilor aflați în apanajul acesteia. Ocean Rebellion explică cum acești oameni cu „Cap de pește” par din față afaceriști îndemânatici. Din spate însă, se vede adevărata natură a măștilor pe care le poartă, având de fapt trupul peștilor rupt brutal, cu sângele acestora scurgându-se pe pământ. Ei sunt fața reală a pescuitului industrial și a politicienilor care ignoră știința și permit ca pescuitul excesiv să continue an de an.

Sunt interesați doar de banii obținuți din războiul împotriva peștilor, comit ecocid prin lăcomie.

Ocean Rebellion

Peștii morți reprezintă ceea ce este scos din mare deasupra capacității naturale de recuperare a Oceanului, Mai mult decât atât, sunt simbolizate și cele 400 de milioane de tone de viață marină estimate ca fiind ucise accidental în ultimii 65 de ani de industrie, cadavrele delfinilor, broaștelor țestoase și rechinilor fiind aruncate peste bord, rezultat direct al anilor de politici nesăbuite.

Din anii 1950, Europa și lumea întreagă a declarat război peștilor. Acum pescuim excesiv și într-un ritm atât de mare încât unele mări sunt aproape goale, cum ar fi Marea Mediterană, cea mai suprapescuită mare din lume, subliniază Ocean Rebellion, parte din grupul de activism ecologic Extinction Rebellion.

Protestul organizat la Bruxelles dorește să atragă atenția că acest pescuit la scară industrială pune micile comunități de pescari la limita supraviețuirii, distrugând în același timp viața marină și zonele de coastă prețioase, devastând zonele marine protejate și rupând echilibrul delicat al ecosistemului marin. Executivul Uniunii Europene trebuie să acționeze acum pentru a opri frenezia pescuitului industrial și a pescuitului excesiv, înainte de a nu mai exista pești în mări.

Foto: Ocean Rebellion, Extinction Rebellion

Contact

Adresa e-mail
posta@independentul.com

Date cu caracter personal

Independentul NU înregistrează sau procesează date cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie.