Max Verstappen este noul campion mondial la Formula 1

Max Verstappen este noul campion mondial în Formula 1, după o cursă extraordinară pe circuitul Yas Marina din Abu Dhabi. Totul a fost decis în ultimul tur, iar în ciuda tuturor contestațiilor făcute de echipa Mercedes după cursă, britanicul Hamilton a pierdut locul întâi în acest sezon. Astfel, Michael Schumacher rămâne cel mai titrat pilot din istoria Formula 1, cu 8 titluri în carieră.


Chiar dacă Lewis Hamilton a rulat perfect pe circuit, nu a contat pentru a-și adjudeca al 8-lea titlu de campion mondial. Diferența de putere dintre cele două monoposturi care concurau pentru locul 1 în clasamentul general a început să-și spună cuvântul pe parcursul circuitului Yas Marina, Hamilton reușind să se distanțeze câte puțin după fiecare tur.

Astfel, cu 10 tururi înainte de finalul cursei, diferența în față înregistrată de Hamilton era de peste 10 secunde. Totul părea rezolvat pentru britanic, însă un accident a aruncat în aer toate calculele. Safety car-ul intrat pe pistă, anulând multe tururi care puteau face diferența pentru britanic.

Verstappen, în vârstă de 24 de ani, a profitat imediat și a intrat la boxe, schimbându-și cauciucurile. Totul s-a decis în ultimul tur. Atunci safety-car-ul a părăsit circuitul, iar dar acest lucru a fost suficient pentru Verstappen să-l depășească pe Hamilton și să se impună pentru prima dată în cariera sa drept campion mondial.

Acest lucru este pur și simplu incredibil. Am început să concurez cu tatăl meu în urmă cu mulți ani. Am visat să devenim Campion Mondial și acum suntem!

Max Verstappen (Redbull Honda)

Contact

Adresa e-mail
posta@independentul.com

Date cu caracter personal

Independentul NU înregistrează sau procesează date cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie.