Parlamentul European a votat în comisia IMCO raportul pentru evaluarea Directivei privind Siguranța Jucăriilor

Jucăriile sunt printre cele mai importante produse pentru părinți și, evident, pentru copii. Parlamentul European a votat în comisia de piață internă și protecția consumatorului (IMCO) raportul pe acest subiect, iar toate punctele de vedere și amendamentele aduse de grupul Renew Europe au fost susținute de celelalte grupuri politice.


Europarlamentarul Vlad Botoș a fost raportorul Grupului Renew Europe pentru „Evaluarea Directivei privind Siguranța Jucăriilor”. Acesta susține că este importantă urmărirea studiilor științifice atunci când permitem ca anumite substanțe chimice să fie prezente în jucării.

Deși pare un subiect mai puțin important pentru societatea românească, acesta trebuie tratat cu seriozitate. Iar respectarea cerințelor de siguranță pentru toate produsele cu care copiii vin în contact trebuie atenție mărită pentru că uneori efectele asupra sănătății se văd peste mulți ani.

Este important să ne asigurăm că regulile sunt respectate atât de producători cât și de importatori sau de platformele online indiferent unde au fost produse jucăriile copiilor noștri.

Vlad Botoș (USR), europarlamentar

Jucăriile trebuie să fie sigure pentru copii și accesibile pentru părinți oriunde în Uniunea Europeană. Raportorul consideră că setul de dispoziții privind substanțele chimice reprezintă principala sursă a inconsecvențelor și a lacunelor din directivă. Directiva a fost, într-adevăr, modificată de 14 ori în perioada 2012-2019, însă mai multe părți referitoare la substanțele chimice la care trebuie intervenit nu pot fi modificate printr-un act de punere în aplicare, deoarece articolul 46 permite modificarea doar a unora dintre ele.


Prezentul text reprezintă în mod exclusiv punctul de vedere al MEP Vlad-Marius Botoș, membru al grupului Renew Europe din Parlamentul European.

Contact

Adresa e-mail
posta@independentul.com

Date cu caracter personal

Independentul NU înregistrează sau procesează date cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie.