Dezvelirea bustului Regelui Mihai I la Londra, în prezența Familiei Regale

La finele săptămânii, o ceremonie de dezvelire a bustului Regelui Mihai I a avut loc la Londra. Evenimentul a avut loc cu ocazia celei de-a doua zi a vizitei în Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord a Majestății Sale Custodele Coroanei, Margareta a României.


Cu ocazia împlinirii a o sută de ani de la nașterea suveranului, ceremonia de dezvelire a bustului Regelui a avut loc la Ambasada României în Regatul Unit. Statuia a fost realizată de sculptorul Valentin Tănase și a fost dezvelită de Custodele Coroanei și de ambasadorul României la Londra, Excelența Sa doamna Laura Popescu.

Au fost prezente personalități românești, printre care s-au numărat ES dl Andrew Popper, președintele Consiliului Regal român, dr. Jonathan Eyal, membru al Consiliului Regal, Sir George Iacobescu, soprana Nelly Miricioiu, jurnalistul Christian Mititelu, alături de personalități britanice precum președintele Asociației Britanice Paralimpice, directoarea Crucii Roșii londoneze, comandantul Colegiului Regal de Apărare, reverendul profesor Peter Galloway.

În continuarea ceremoniei de dezvelire a bustului Regelui Mihai, participanții au luat parte la o recepție în saloanele Ambasadei României, la invitația doamnei ambasador, informează Casa Regală a României. În partea a doua a zilei, Custodele Coroanei și Principele Radu au avut o întâlnire cu ambasadorul României, în care au fost discutate proiecte pentru anul 2022, referitoare la sprijinirea marii comunități românești din Regatul Unit și la promovarea companiilor românești pe piața britanică, se mai menționează în comunicatul remis presei.

Contact

Adresa e-mail
posta@independentul.com

Date cu caracter personal

Independentul NU înregistrează sau procesează date cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie.