Alianța PNL + PSD își împarte funcțiile de conducere din Parlamentul României

Șefia Camerei Deputaţilor și cea a Senatului a fost împărțită se pare între conducerile celor două partide. Drept urmare, înainte de votarea Guvernului de alianță al PNL și PSD, cele două formațiuni vor vota pe Florin Cîțu și Marcel Ciolacu în fruntea celor două camere ale Parlamentului României.


Într-o conferinţă de presă la sediul central al PSD, Marcel Ciolacu a anunțat schimbarea șefiei Camerei și Senatului „deoarece s-a conturat o majoritate” în Parlament. Drept urmare, președintele PSD va ocupa funcția de președinte al Camerei Deputaților, pe care a mai ocupat-o între 29 mai 2019 și 18 decembrie 2020, fiind precedat de Liviu Dragnea și urmat de Ludovic Orban.

Președintele PSD a anunțat că și că Florin Cîţu (PNL) îşi va depune candidatura pentru şefia Senatului, înlocuind-o astfel pe reprezentanta USR. Ciolacu a precizat că în structura noului guvern, vicepremier din partea PSD va fi unul din miniștri partidului.

Iohannis, Ciucă, Ciolacu
Foto: Daniel Stoenciu / INQUAM

Relația Ciolacu – Ciucă: „Nu avem afaceri, nu suntem nici prieteni de familie”

Președintele PSD a răspuns întrebărilor legate de relația sa cu premierul propus, generalul (r) Nicolae Ciucă, având în vedere că ambii reprezintă în Parlament județul Buzău. „Suntem cunoştinţe, în perioada când eram viceprimar la municipiul Buzău am avut o relaţie instituţională. Nu am fost niciodată cu domnul Ciucă la vreo aniversare, la vreun pahar de vin sau altceva sau în vreun concediu. Cu domnul Mihai Tudose am făcut şi Crăciun împreună şi Paşte, ne-am văzut şi cu familiile, ca să aveţi o comparaţie”, a precizat Ciolacu.

Explicând de ce propunerea PNL pentru funcţia de premier este susținută de PSD, reprezentantul social-democraților a menționat că în cadrul negocierilor cu liberalii partidul său și-a impus punctele în programul de guvernare și în ceea ce privește alocările bugetare, iar ca atare nu contează că pesediștii nu dau acum persoana care va conduce Executivul de la Palatul Victoria.

Contact

Adresa e-mail
posta@independentul.com

Date cu caracter personal

Independentul NU înregistrează sau procesează date cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie.