CET Hidrocarburi a costat arădenii 300.000.000 de lei în ultimii 5 ani

CET Hidrocarburi este un sac fără fund întreținut cu bună știință de Primăria Arad, transmit reprezentanții USR. În ședința CLM din 5 noiembrie au fost alocați 4.000.000 de lei din bugetul local pentru alte cheltuieli la centrala electro-termică. După decizia consilierilor municipali, primarul Bibarț i-a acuzat pe cei care nu au votat pentru continuarea practicii de cheltuială a banului public fără un plan strategic serios.


În ultimii 16 ani administrația PNL a avut pâinea și cuțitul banilor orașului, și ar fi putut oricând să reformeze compania care înghite sume enorme în fiecare an, fără excepție. CET Hidrocarburi trebuia demult modernizată profund, nu legată cu sârmă în fiecare an ca să nu plesnească, subliniază USR.

În ultimii 4 ani din buzunarul fiecărui arădean au ieșit 2.000 de lei sub formă de subvenții pentru acoperirea pierderilor CET-H.

Toți cei care și-au plătit, cu bună credință, taxele și impozitele sale au trimis, fără să știe, bani în gaura neagră numită CET-H Arad, declară reprezentanții USR. Banii sunt luați la fiecare rectificare bugetară de la proiecte de investiții și dezvoltare, lăsând Aradul din ce în ce mai în urmă la aceste capitole.

Consilierii municipali ai USR au cerut administrației PNL să nu mai arunce banii arădenilor în sacul fără fund de la CET-H. Aceștia au propus angajarea unui consultant credibil și independent, care să identifice soluțiile pentru redresarea sistemului centralizat de încălzire, dacă aceasta mai este posibilă. Orice cheltuială făcută în lipsa unui plan strategic serios este o risipă a banului public.

Contact

Adresa e-mail
posta@independentul.com

Date cu caracter personal

Independentul NU înregistrează sau procesează date cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie.