Fonduri suplimentare pentru Teatrul și Filarmonica Arad în rectificarea Guvernului

Publicate în Monitorul Oficial din 12 octombrie, Partea I, Nr.973, rectificarea de buget național va aduce fonduri necesare mai multor instituții de cultură de nivel județean sau local. Între cele 66 de instituții din toată țara se numără și Teatrul Clasic „Ioan Slavici” și Filarmonica Arad, ambele însumând 4,6 milioane de lei.


Hotărârea de Guvern Nr. 1.093 privind repartizarea sumelor corespunzătoare cotei prevăzute la art. 6 alin. (1) lit. e) din Legea bugetului de stat pe anul 2021 nr. 15/2021, pentru finanțarea instituțiilor publice de spectacole din subordinea autorităților administrației publice locale ale unităților administrativ-teritoriale din județe, respectiv teatre, opere și filarmonici

Sumele repartizate se utilizează exclusiv pentru finanțarea instituțiilor publice de spectacole din subordinea autorităților administrației publice locale ale unităților administrativ-teritoriale din județe, respectiv teatre, opere și filarmonici.

Cea mai mică alocare a primit-o Municipiul Focșani (județul Vrancea) cu 85.000 lei, iar cea mai mare sumă de bani publici a mers către Cluj-Napoca, mai exact către Filarmonica de Stat Transilvania – 9.799.000 lei. În cazul municipiului Arad, Filarmonica a primit 2.219.000 lei, iar Teatrul un total de 2.453.000 lei. Cu aceste sume se pot stinge divergențele legate de salarizarea artiștilor, cu care bugetul local era în pericol să nu fie aprobat în prima parte a acestui an.

Contact

Adresa e-mail
posta@independentul.com

Date cu caracter personal

Independentul NU înregistrează sau procesează date cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie.