Europarlamentarul Botoș desemnat raportor al Comisiei de Dezvoltare Regională pe reducerea obligatorie a emisiilor de gaze cu efect de seră

Vlad Botoș, europarlamentar al României, a fost numit raportor din partea Parlamentului European pentru opinia Comisiei de Dezvoltare Regională (REGI) pentru modificarea regulamentului privind reducerea anuală obligatorie a emisiilor de gaze cu efect de seră de către Statele Membre (Regulament (EU) 2018/842).


Acest regulament stabilește modalități clare prin care statele membre trebuie să contribuie la reducerea emisiilor de gaze ce duc la modificările climatice pe care le simțim din ce în ce mai mult în întreaga lume. Raportul este unul deosebit de important pentru toate statele membre și pentru România, pentru că va duce la reducerea poluării, dar, totodată, poate avea impact asupra economiei.

Parlamentul European va lucra pe această propunere a Comisiei Europene.

Mă bucur că în doar doi ani de zile am reușit să câștig încrederea colegilor europarlamentari din grupul Renew dar și din celelalte grupuri politice de la nivel european pentru a coordona munca la dosare importante cu efecte considerabile asupra activităților economice și, implicit asupra noastră, a cetățenilor.

Vlad Botoș

Regulamentul va fi adaptat așa încât să respecte angajamentele asumate de toate statele din Uniunea Europeană prin Acordul de la Paris. În condițiile în care modificările climatice cauzează tot mai multe calamități naturale, de la incendii de pădure la inundații catastrofale, cu care s-a confruntat și România în această vară.

Europarlamentarul declară că va urmări să mențină un echilibru între măsurile pe care trebuie să le luăm pentru a avea un mediu mai curat și nevoia unei economii prospere, care să ofere resursele materiale pentru o viață cât mai bună.

Vlad Botoș este vicepreședinte al Comisiei de Dezvoltare Regională (REGI) din cadrul Parlamentului European unde a coordonat mai multe dosare în ultimii 2 ani, fie din partea Parlamentului European, fie din partea Grupului Renew Europe, din care face parte încă de la preluarea mandatului de europarlamentar în 2019.


Prezentul text reprezintă în mod exclusiv punctul de vedere al MEP Vlad-Marius Botoș, membru al grupului Renew Europe din Parlamentul European.

Contact

Adresa e-mail
posta@independentul.com

Date cu caracter personal

Independentul NU înregistrează sau procesează date cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie.