Pogačar obține ultimul „monument” al sezonului, în Lombardia

După o cursă de 6 ore, titlul Lombardiei îi revine tânărului de 23 de ani din Slovenia, Tadej Pogačar ajungând astfel în compania selectă a cicliștilor (Fausto Coppi și Eddy Merckx) care au câștigat două Monunmente și un Tur într-un singur sezon.


Pe Passo di Grada, cu 35,5 km înainte de final și aflat la prima sa participare în această cursă, Pogacar pleacă pentru victorie. În grupul urmăritorilor se află favoriții la victorie, incluzându-i aici pe Alaphilippe, Roglic, Yates, Vingegaard, Valverde, Woods, alți veterani precum Nibali rămânând în urmă pe cățărarea dură.

Fausto Masnada, născut și crescut în Bergamo, unde se termină turul Lombardiei, a avut datoria în echipa Deceuninck – Quick-Step de a încerca să-l ajungă pe câștigătorul Turului Franței. Cicilistul italian reduce diferența la 10 secunde pe coborâre, iar cu 20km rămași din cursă distanța dintre primii doi este vizibilă cu ochiul liber.

Aceștia aveau aproape 1 minut față de urmăritori înainte de cățărarea finală, cu o înclinație între 6,4% și 9,8%. Pe parcursul ultimilor km de coborâre și plat, cei doi s-au pândit reciproc, până ce slovenul a pornit în sprint și nu a putut fi ajuns de Masnada.

După 51 de secunde a ajuns și grupul urmăritorilor, Adam Yates (Ineos Grenadiers) fiind cel mai rapid, devansându-l chiar pe Roglic cu care s-a bătut pentru podium.

Foto: Getty Images Sport, Bettini Photo, Dario Belingheri

Contact

Adresa e-mail
posta@independentul.com

Date cu caracter personal

Independentul NU înregistrează sau procesează date cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie.