USR PLUS: Suflu nou la Filarmonica Arad!

Filarmonica reprezintă un motiv de mândrie pentru orice oraș sau municipiu. Din păcate, Filarmonica din Arad traversează de ani buni o perioadă presărată de conflicte, în care imaginea instituției a fost știrbită, laolaltă cu prestația sa în fața arădenilor. Un prim pas către normalitate a fost făcut luni, prin înlocuirea reprezentantului CLM din Consiliul de Administrație al instituției, transmit reprezentanții USR PLUS.


În prezent, activitatea Filarmonicii suferă din cauza unui management rigid, neadaptat la nevoile orașului și ale momentului. Cu o echipă artistică subdimensionată, cu un potențial insuficient pus în valoare, instituția culturală este prea puțin prezentă în viața arădenilor. Sunt prezente, în schimb, conflictele între salariați și conducere.

Producțiile deosebite, capabile să atragă public numeros, sunt rare și se organizează cu un cost exagerat. Deciziile în plan artistic sunt deseori neinspirate. Concertele dedicate celor mai tineri lipsesc din program, colaborarea cu școlile și liceele fiind inexistentă. Achizițiile se fac deseori la prețuri care ridică semne de întrebare.

Controlul finanțatorului, prin Consiliul Local, ca reprezentant al celor care suportă nota de plată pentru activitatea Filarmonicii, a fost până acum formal. Evaluarea actualului manager și reconfirmarea sa în funcție nu au ținut cont de performanță ori de situația tensionată din instituție.

Schimbarea reprezentantului CLM în Consiliul de Administrație este un prim pas către un control mai bun al cheltuielilor, o analiză serioasă a deciziilor, o verificare atentă a îndeplinirii obiectivelor.

Fostul reprezentant, consilier PNL, a fost revocat din funcție, în locul său fiind votat în ultima ședință CLM, consilierul Codrin Dacian Vlad, membru al Comisiei pentru cultură a Consiliului Local Arad. USR PLUS anunță că va reprezenta interesele orașului, va urmări îmbunătățirea climatului din instituție, a valorii actului cultural, cu scopul de a crește prezența muzicii de calitate în viața arădenilor.

Contact

Adresa e-mail
posta@independentul.com

Date cu caracter personal

Independentul NU înregistrează sau procesează date cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie.