Directorul CFR Călători a demisionat în semn de protest

Ovidiu Vizante a luat decizia de a demisiona din funcţia de director general al CFR Călători pentru a semnala public situaţia actuală de instabilitate şi subfinanţare, de pe urmă căreia compania poate urma calea falimentului precum a fost cazul cu CFR Marfă.


Ovidiu Vizante a preluat conducerea operatorului naţional de transport feroviar de călători la data de 20 aprilie 2021, înlocuindu-l pe Dan Costescu, care de asemenea a demisionat, reamintește Agerpres. Cu experiență de lucru și specializat în managementul operaţiunilor, al bugetelor şi dezvoltarea de procese pentru creşterea vânzărilor, activitatea sa în cadrul Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii se va finaliza la finele lunii septembrie.

Directorul demisionar a declarat în momentul anunțului de părăsire a companiei de transport feroviar, că în actuala situație generată de instabilitate şi subfinanţare, CFR Călători poate urma calea CFR Marfă. După o tentativă de privatizare eșuată în timpul Guvernului Ponta, la finele anului 2017, compania de Stat de transport de marfă ar fi înregistrat datorii de peste 1 miliard de lei.

Mulţumesc tuturor ceferiştilor pentru munca lor, mulţumesc echipei cu care am lucrat! Plec cu speranţa că proiectele bune începute în mandatul meu vor fi continuate, iar rezultatele se vor vedea în timp.

Ovidiu Vizante, directorul demisionar al CFR Călători

Mai mult decât atât, Comisia Europeană a hotărât în ultimul an că ajutorul de stat acordat în anul 2013 operatorului de transport feroviar de marfă, sub forma preluării unor datorii care au fost converite în acțiuni ce au revenit Statului, nu au fost făcute conform procedurilor legale. Drept urmare, CFR Marfă trebuie să plăteastă Statului, în șase luni de zile, cel puțin 570 de milioane de euro!

Nu cu mult timp în urmă, reprezentanții angajaților CFR Călători au atras atenția asupra situației alarmante în care se află compania. Nepăsarea guvernamentală din ultimii ani și mai ales din această perioadă, față de îmbunătățirea garniturilor de tren, va duce în următorii ani la scoaterea CFR din competiția europeană pentru traseele feroviare din România și inevitabil la falimentul companiei sau privatizarea ei la o valoare infimă, cu niciun câștig pentru Stat.

Contact

Adresa e-mail
posta@independentul.com

Date cu caracter personal

Independentul NU înregistrează sau procesează date cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie.