Lansări de carte, dezbateri și seri de lectură la Zilele Literaturii Feministe (16-18 septembrie)

A doua ediție a Zilelor literaturii feministe are loc în perioada 16-18 septembrie în Parcul Tineretului din București. Sunt pregătite multe dezbateri interesante, lecturi și lansări de carte pentu publicul interesat. Din cauza pandemiei, accesul se va face doar pe baza invitației și cu prezentarea adeverinței de vaccinare.


Festivalul de anul acesta, organizat în parteneriat de „Literatură și feminism” și Editura FrACTalia, începe cu o discuție despre Identitate și discursul feminist. Care este legătura dintre literatura scrisă de femei și literatura feministă? Cum vedem, cum conceptualizăm această relație? Cine poate scrie literatură feministă? Acestea sunt câteva din întrebările la care se va căuta un răspuns.

Seara continuă cu lecturi live și înregistrate, susținute de cex 20+ de invitatx, anunță organizațiile gazdă. Pe lângă autorx, au acceptat invitația noastră de a fi prezente cu publicații Editura Idea, Editura Hecate, Editura Black Button Books, Editura Pagini Libere și Revista Cutra.

În cea de-a doua zi a evenimentului, are loc lansarea a 3 cărți de la Editura FrACTalia. Pornind de la conținutul acestora, se va vorbi despre feminismul socialist și manifestările lui locale; despre cum se poate revendica, din perspective de stânga, tematici importante pentru feminism, precum libertatea; dar și despre posibilitatea discursurilor emancipatoare care pornesc de la regândirea fenomenului „alienării”.

Pe 18 septembrie, petrecem o seară împreună cu Cenaclul X , care lansează prima sa antologie de scrieri queer: Adăposturi. Autorx vor citi din textele lor magice și emoționante publicate. Accesul la toate evenimentele se va face pe baza invitației și a adeverinței care atestă schema completă de vaccinare.

Grafica: Alex Horghidan

Foto: Gary Barnes

Contact

Adresa e-mail
posta@independentul.com

Date cu caracter personal

Independentul NU înregistrează sau procesează date cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie.