„Cruciada înfrântă la Timișoara”, eveniment de reconstituire istorică (9 septembrie, ora 21)

Nu doar concertele muzicale și festivalurile de mâncare sunt atracții ale unui oraș modern și european. Evenimentul de reconstituire istorică care îl are în centru pe cunoscutul Gheorghe Doja, va avea loc în Timișoara pe 9 septembrie, de la ora 21:00 în piața Sfântul Gheorghe din centrul orașului.


Cruciada înfrântă la Timișoara” este un spectacol care reînvie evenimentul ce a zguduit nu numai Timișoara și Banatul, ci întreaga Europă, anunță organizatorii. Aceștia precizează că în 1514, ridicarea sub arme a cruciadei transformată în răscoală și destinul conducătorului ei, Gheorghe Doja, un erou intrat în legendă, care a dat ultima sa bătălie sub zidurile Timișoarei și care a fost omorât în cazne tot aici, la Timișoara, va fi pusă în scentă.

Bătăliile vor fi recreate cu participarea grupurilor de reconstituire istorică din Timișoara, rolurile principale vor fi interpretate de actori profesioniști, muzica este compusă ca soundtrack special pentru spectacol, iar efectele și coregrafiile pirotehnice care vor înfățișa execuția prin foc a lui Doja vor fi realizate de actori de teatru pirotehnic.

Participă grupurile de reconstituire istorică Losonczy Istvan, Hrafnabroethr și Eyalet-ul de Timișoara, Teatrul Merlin și grupurile artistice Peregrinii și Amor Flammis. Evenimentul se va desfășura joi, 9 septembrie, de la ora 21:00, în „amfiteatrul” Pieței Sf. Gheorghe din Timișoara.

Contact

Adresa e-mail
posta@independentul.com

Date cu caracter personal

Independentul NU înregistrează sau procesează date cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie.