CitiZenit și Radu Pandele prezintă: Muralul din Grădina de Vară a Cinematografului Arta (FOTO)

Două săptămâni de lucru la calcan și multe perechi de mâini adunate la un loc au dus la finalizarea muralului din Grădina de Vară a Cinematografului Arta. Asociația CitiZenit, care a organizat nu numai proiectul de artă prezent ci și în urmă cu câțiva ani, redarea vieții cinematografului din centrul municipiului Arad.


Inaugurarea muralului semnat de Radu Pandele, din Grădina de Vară a Cinematografului Arta a avut loc la finele lunii august. Pregătirea proiectului a durat 3 luni de zile, declară organizatorii.

Reprezentanții CitiZenit mărturisesc că fără susținerea și deschiderea primită din partea comunității locale n-ar fi ajuns aici. Aceștia mulțumesc colaboratorilor pentru ajutorul acordat și publicului pentru aplauze și încredere!

Aici este lucrarea în întregime în frumoasa lumină de început de septembrie, iar curtea cinematografului parcă n-a mai fost așa vibrantă și senină ca până acum.

Lucrările lui Radu Pandele – alias Pandele Pandele – care este absolvent al școlilor de arte arădene, le găsiţi împânzind Europa, artistul vizual având la palmares expoziţii în mari oraşe precum Grenoble, Berlin, Lisabona sau Luxemburg. Graffer din 2007, muralist din 2015, Pandele experimentează continuu cu varii tehnici, de la sculptură, digital media și instalații la pictură. Este parte din grupul Sweet Damage alături de care realizează proiecte murale în toată Europa iar în prezent, este manager al Centrului Artelor Vizuale Multimedia din București, unde introduce lunar noi artiști pe scena locală.

CitiZenit este o organizaţie nonprofit din Arad, înfiinţată în scopul dezvoltării mediului socio-cultural prin constituirea unor platforme independente de acţiune, creaţie şi reflecţie și prin implementarea de proiecte de regenerare urbană. În opinia reprezentanților asociației, a fi cetăţean înseamnă mai mult decât locuire. Este o atitudine. Este despre ideea de apartenenţă între oameni ce împărtăşesc aceeaşi cultură şi aceleaşi pasiuni. În cei peste 7 ani de activitate, am creat, am crescut şi am intervenit în comunitate împreună.

Contact

Adresa e-mail
posta@independentul.com

Date cu caracter personal

Independentul NU înregistrează sau procesează date cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie.