[Cetățenii întreabă] Autoritățile oferă „parcare pentru copii” – arădenii nu merită mai mult, nu?

La mijlocul lunii iulie, autoritățile locale s-au pozat la tăierea panglicii unui așa-numit „loc de joacă” pentru copiii internaţi la Spitalul Judeţean. La o privire atentă și un gând mai lung, „investiția” nici nu e prea mare, iar rezultatul este insuficient.


Nu se poate numi loc de joacă o platformă asfaltată cu câteva leagăne, fără copaci care să țină măcar puțină umbră. Orice specialist în domeniu, arhitect, urbanist, proiectant, ce vreți voi, știe aceste lucruri. Până și un om de bun-simț, fără studii de specialitate, și-ar da seama de problemele acestea. Simpla asfaltare și peticire cu pardoseală de cauciuc a unei zone nu echivalează cu un loc de joacă. Arădenii merită mai mult decât o „parcare pentru copii”.

„Un parteneriat între instituţii de stat, biserici şi ONG-uri a dus la realizarea unui loc de joacă nou”, așa l-au descris cei din presa locală. De fapt instituția -în acest caz Consiliul Județean Arad- nu a făcut mare brânză, în afara pozatului în mare salvatori.

Are improvizația denumită de autorități „parc – loc de joacă” avizele necesare de la Inspecția în construcții?

Această investiție la care s-au înghesuit pentru poză și laude trebuia să vină din partea adiminstrației de multă vreme. Preocupați cu sărbătorile din bani publici și cheltuieli irosite pe complet alte lucruri neesențiale, mai marii județului nu au bani de locuri de joacă reale! Banii merg către „cei conectați”, cu prețuri de 10 ori mai mari decât valoarea pe piață. Este clar că politicienii sunt populiști dar să aibă și cap! Cionca și Bibarț nu sunt nici măcar la unghia mică a unui primar ca Piedone, care cu toate păcatele sale măcar nu este captiv grupurilor de interese din jur precum cei din Arad.

Cum se organizează societatea civilă, prin ONG-uri, biserici etc. și reușesc să facă ceva, apar și politicienii să taie panglica, fără să depună nici un efort. Fără să afecteze pe cei conectați la banul public. Noul Ioțcu, președintele CJ Arad, mulțumea la evenimentul menționat „mediului de afaceri care a înțeles să întoarcă în comunitate o parte din câștigurile realizate”. Oare câți din banii furați „câștigați” la licitațiile pe bani publici organizate de Consiliul Județean sau Primăria Arad au întors de fapt înapoi în comunitate aceste firme prietene?!

Foto: aradon

Contact

Adresa e-mail
posta@independentul.com

Date cu caracter personal

Independentul NU înregistrează sau procesează date cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie.