Macedonia de Nord, Turcia și Ucraina se conectează la sistemul UE de Certificate digitale COVID

Sistemul de Certificat digital COVID al UE va fi echivalat în țări terțe cum este Macedonia de Nord, Turcia și Ucraina. Comisia Europeană a adoptat decizii de echivalare în acest sens, conectarea la sistemul Uniunii fiind aplicată din 20 august.


Deciziile de echivalare luate de Comisie pentru Macedonia de Nord, Turcia și Ucraina înseamnă că țările vor fi conectate la sistemul UE și că certificatele COVID emise de Macedonia de Nord, Turcia și Ucraina vor fi acceptate în UE, începând de astăzi. Aceleași condiții aplicate în UE vor fi respectate în continuare.

În același timp, Macedonia de Nord, Turcia și Ucraina au fost de acord să accepte certificatul digital COVID al UE pentru călătoriile din UE către țările lor. Participarea acestor state la sistemul de certificate digitale va facilita călătoriile în siguranță către și dinspre Uniunea Europeană.

Mă bucur să văd că lista țărilor care implementează un sistem bazat pe certificatul COVID digital al UE crește constant și stabilim standarde la nivel internațional. Acest lucru va ajuta la facilitarea călătoriilor în condiții de siguranță, dincolo de granițele Uniunii noastre.

Didier Reynders, Comisarul UE pentru justiție

Cele trei decizii adoptate de Comisia Europeană vin în contextul cooperării extinse cu țările terțe. Parteneriatul cu aceste state este important pentru o luptă consistentă împotriva pandemiei de coronavirus și a deschiderii în siguranță împreună.

Foto: Christophe Licoppe

Contact

Adresa e-mail
posta@independentul.com

Date cu caracter personal

Independentul NU înregistrează sau procesează date cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie.