Fundația Comunitară Timișoara caută un proiect major de implementat pentru comunitate

Cetățenii care locuiesc în Timișoara sunt invitați să voteze prioritățile orașului în sondajul VOTĂM și susținem împreună un proiect major pentru Timișoara! După o discuție cu experți și activiști, Fundația Comunitară Timișoara, în parteneriat cu alte fundații de acest fel din România, au pregătit 10 teme din care vor să vadă care sunt cele mai sensibilie proiecte pentru timișoreni.


Sunt o mulțime de lucruri de îmbunătățit în oraș: salubritatea, transportul, lipsa locurilor în școli, creșe sau grădinițe, ajutorul pentru cei vulnerabili, lipsa spațiilor culturale. Desigur, lista e foarte lungă și pare uneori că rezolvarea nu e în puterea noastră, subliniază organizatorii. Aceștia oferă un exemplu.

Știi câte piste de biciclete se termină în copac sau în stâlp? De fapt, ele nu sunt piste în adevăratul sens, ci doar niște desene pe asfalt. Avem nevoie de piste de biciclete în toate zonele orașului, dar și în zona metropolitană. Pentru a încuraja mersul pe bicicletă în siguranță, aceste piste trebuie să fie conforme și omologate.

Foto: Alexandru Epureanu

Fundația consideră că dacă fiecare s-ar implica, oamenii pot alege una sau mai multe priorități, se pot alia și susține ulterior, printrun-un proiect în care se poate schimba ceva în bine în oraș. Fundația Comunitară derulează acest sondaj pentru a găsi acele proiecte bazate pe nevoile reale ale cetățenilor. Le vor supune apoi votului public, alege unul și îl vor susține împreună „cu plan, cu termene, cu implicare.

Formularul se poate completa la acest link

Respondenții sunt rugați să acorde o notă de la 1 la 5 următoarelor priorități pentru comunitate: transport, acces pentru pietoni, transport public, salubritatea stradală, educație, cultură, cantine sociale, servicii la domiciliu pentru bătrâni, sănătate, locuințe sociale.

Proiectul este derulat de Asociația Centrul Român de Politici Europene în parteneriat cu Fundația Comunitară Buzău, Fundația Comunitară Vâlcea, Fundația Comunitară Banatul Montan și Fundația Comunitară Timișoara și beneficiază de o finanțare în valoare de 146.312 euro, prin programul Active Citizens Fund România, finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021. 

Foto principal: Adrian Frentescu

Contact

Adresa e-mail
posta@independentul.com

Date cu caracter personal

Independentul NU înregistrează sau procesează date cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie.