PNL a blocat inițiativele USR pentru zonă pietonală și piață volantă în Arad. Motivul ar fi respingerea unui PUZ de care beneficia secretarul de stat liberal Mihai Pașca

Două proiecte importante propuse de USR PLUS au fost respinse de PNL, pe criterii politice, fără ca reprezentanții care conduc administarția locală a Araului să țină cont de beneficiile pe care acestea le-ar fi adus tuturor arădenilor, dar mai ales celor din zona centrală. Astfel au fost respinse atât înființarea unei zone pietonale pe Bulevardul Revoluției, cât și a unei piețe volante în piața Avram Iancu, lucru care a stârnit nemulțumirea reprezentanților USR PLUS.


Interese personale și de grup au fost puse în fața interesului comunității, a arădenilor. În Arad, PNL a demonstrat fără drept de apel că nu este de partea cetățenilor, susține USR PLUS într-un material remis presei. După 17 ani de administrație liberală, Aradul rămâne tot mai în urma vecinilor din Oradea și Timișoara, iar proiecte benefice sunt blocate politic, subliniază reprezentanții Uniunii după ședința CLM din 22 iulie.

Constatarea vine după ce consilierii municipali USR PLUS au votat împotriva unui PUZ al cărui beneficiar era secretarul de stat Mihai Pașca (PNL).

„Ambele proiecte au ca obiectiv revitalizarea zonei centrale a municipiului Arad, intrată într-un con de umbră în ultimii 15 ani. Centrul orașului abundă astăzi de spații comerciale abandonate, apartamente nelocuite, curți părăsite. Cele două inițiative ale USR PLUS urmau să adreseze principalul motiv care a determinat arădenii să se îndepărteze de această zonă: lipsa oportunităților”, se transmite în comunicat.

Consultări cu arădenii și negocieri de amendamente cu PNL – degeaba

Pentru proiectele menționate, puse pe ordinea de zi a ședinței la pozițiile 48 respectiv 49, USR PLUS s-a consultat cu arădenii care au avansat numeroase observații și propuneri. Pentru piața volantă, spre exemplu, au fost contactate primăriile din județ, astfel că peste 100 de producători s-au arătat dispuși să își desfacă produsele în locația centrală. Iar o bună parte a activităților care urmau să aibă loc în zona pietonală inițiată de reprezentanții USR PLUS au fost propuse de cetățeni. Pentru a asigura votul din CLM, au fost negociate cu PNL amendamente la cele două proiecte.

Vom avansa proiecte, ne vom bate pentru ele și îi rugăm pe arădeni să ne ofere sprijinul și încrederea.

USR PLUS

Lucrurile s-au schimbat din cazua proiectului aflat pe poziția numărul 7 de pe ordinea de zi. Atunci când votul consilierilor USR PLUS a condus la respingerea prelungirii prevederilor documentației de urbanism Plan Urbanistic Zonal (PUZ) şi a Regulamentului Local de Urbanism aferent (RLU) din zona Sânicolaul Mic, deși acesta nu fusese realizat în cei 5 ani de când a fost votat prima dată. Beneficiarul acestui proiect nu este altcineva decât protejatul europarlamentarului Gheorghe Falcă, secretarul de stat Mihai Pașca, la rândul său membru cu importanță al PNL Arad, a scos în evidență USR PLUS.

Consilierii PNL au început să primească mesaje, a avut loc și o pauză, iar la final, PNL a respins cele două proiecte propuse de USR PLUS, adică viitoarea piață volantă și zona pietonală. Reprezentanții USR PLUS declară că partidul va continua să susțină orice proiect care va aduce un câștig orașului, să întocmească și să aducă în fața cetățenilor o nouă viziune asupra municipiului Arad.

Mihai Pașca: nu am nici un fel de legătură

NU am nici un fel de legătură cu respingerea proiectelor USR Plus în CLM Arad – cele reclamate sau altele. NU am discutat înaintea sau în timpul ședinței CLM Arad de astăzi nici cu colegii consilieri PNL nici cu alte persoane din zona administrației Aradului despre votul ce urma sa fie dat pe oricare dintre aceste proiecte, cu atât mai puțin despre care trebuie să fie acel vot sau despre o condiționare a vreunui vot. NU aș amesteca niciodată inițiative sau interese personale cu administrarea orașului Arad și nu aș folosi niciodată chestiuni ce țin de această zonă, pe post de monedă de schimb. Resping orice afirmație sau insinuare contrară venită din partea activului USR Plus Arad și o trec în categoria scandalului, obstrucției și văicărelii perpetue, care au fost modul de operare al USR Plus Arad de la momentul accederii în CLM Arad. O grupare fără reușite, fără inițiative valoroase pentru Arad dar plină de orgolii și ambiții mărunte, la fel ca titularii acstora”, a scris pe rețelele de socializare secretarul de stat Mihai Pașca.

Contact

Adresa e-mail
posta@independentul.com

Date cu caracter personal

Independentul NU înregistrează sau procesează date cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie.