[PRESA sub LUPĂ] Banii de la Guvern pentru mass-media din Arad

Contextul pandemiei nu mai este ceva exotic pentru argumentarea unor alocări de bani suplimentari. Fonduri din bugetul național au mai fost atribuite la nivel local, fie că vorbim despre bani pentru echiparea spitalelor sau instituțiilor publice în lupta anti-COVID, fie despre sume pentru susținerea afacerilor de tip restaurant – pizzerie. În ceea ce privește presa, așa cum a indicat Expert Forum, și aceasta a fost beneficiara banilor publici oferiți de Guvern.


La nivelul Aradului doar două instituții mass-media au sărit în ochi. Din cele 391 de entități beneficiare ale celor 181 milioane de lei ai campaniei de informare derulate de Guvernul României, cel puțin două societăți comerciale din presa din Arad au primit sume de bani considerabile.

Inform Media Press SRL și Armedia Group SRL sunt beneficiarele unui total de 1.802.549 lei din bani publici.

Dacă în cazul societății care deține Radio și TV Arad suma este clară (200.300 lei împărțiți în 4 contracte de câte 50.075 lei), în cazul Inform Media Press, firma deține, conform BRAT, nu doar Jurnal Arădean și website-ul ARADON, ci și Jurnal Bihorean, Bihari Naplo, Publitim, Agenda, precum și website-uril TION și BIHON. Este dificil în acest caz de specificat care dintre cele 12 ordine de plată emise începând cu 31 mai 2020 aparțin strict Aradului.

Conform clasamentului realizat de Expert Forum, la nivelul întregii țări Inform Media Press se plasează pe poziția a 16-a, la doar 56.000 lei în urma Ringier Romania care deține în portofoliu ziarele Gazeta Sporturilor și Libertatea, revistele Auto Bild, Avantaje, ELLE, GLAMOUR, Întâmplări adevărate, Libertatea pentru Femei, Libertatea pentru femei Rețete, Lucru de Mână, Povestea Mea, Povești de viață, PSYCHOLOGIES, Unica, VIVA!, precum și website-urile acestora dar și celebrul eJobs.

Contact

Adresa e-mail
posta@independentul.online

Date cu caracter personal

Independentul NU înregistrează sau procesează date cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie.