După executarea a 2/3 din pedeapsă, Liviu Dragnea va fi eliberat condiționat din închisoare

Tribunalul Giurgiu a decis pe 15 iulie eliberarea condiționată din închioarea Rahova a lui Liviu Dragnea. Acesta a fost închis din 27 mai 2019, iar în prezent a executat mai mult de 2 ani din pedeapsa de 3 ani și jumătate primită în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman.


Solicitarea în instanță efectuată în aprilie 2021 preciza că Dragnea a îndeplinit fracţia necesară de 2/3 din pedeapsă pentru a fi eliberat mai repede decât termenul sentinței inițiale, adică finele anului 2022. În argumentarea pentru eliberare, avocații fostului președinte al Camerei Deputaților au precizat că aceste „este disciplinat şi dă dovezi temeinice de îndreptare, pe tot parcursul executării pedepsei a avut un comportament bun, fiind recompensat în repetate rânduri şi fiind stăruitor în muncă – atât cât i s-a permis să muncească, a participat la activităţi culturale şi la cursuri educaţionale, a primit recompense şi credite”.

Judecătoria Sectorului 5 a respins cererea de eliberare condiţionată din aprilie, Dragnea a făcut contestaţie pe care Tribunalul București a respins-o la data de 27 mai. Apoi a fost solicitată strămutarea procesului de la Tribunalul Bucureşti la un alt tribunal din ţară pentru că judecătorii din Bucureşti nu pot fi imparţiali în judecată aceștia semnând o petiţie faţă de modificarea Legilor Justiţiei în timpul guvernării PSD. Curtea de Apel Bucureşti a desfiinţat sentința Tribunalului București, iar procesul a fost mutat la Giurgiu.

În vara anului 2020, fostul președinte al PSD a acordat un interviu online către Realitatea PLUS, în care mărturisea că nu mai vrea să facă politică și că regretă că din cauza politicii au suferit copiii săi. După acest lucru ar fi primit noi sancțiuni de la conducerea penitenciarului, retrăgându-i-se dreptul la muncă. Ulterior, Dragnea a câştigat în justiție mai multe procese, instanţele hotărînd că i s-au încălcat mai multe drepturi, printre care dreptul la muncă şi la îngrijire medicală.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Contact

Adresa e-mail
posta@independentul.com

Date cu caracter personal

Independentul NU înregistrează sau procesează date cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie.