Bibarţ vs Bibarţ. În 2019 primarul Aradului lăuda mărirea salariilor din administraţie, în 2021 vrea concedieri

Departe de a se fi încheiat, discuţia privind angajaţii din Primăria Arad şi instituţii din subordinea Consiliului Local Municipal Arad se poartă în spatele uşilor închise. Fără a beneficia de prezenţa primarului care a iniţiat proiectul de aşa-zisă reorganizare, reprezentanţii arădenilor în CLM încearcă să găsească o abordare logică. Aceasta din urmă este importantă deoarece dacă ne bazăm pe declaraţiile politicianului Călin Bibarţ, vom regăsi o mare confuzie.


Într-un mod cu totul politicianist actualul primar Bibarţ a declarat după şedinţa CLM în care s-a amânat votarea aşa-zisei restructurări initiate de aesta, că el nu renunţă. Cum a fost deja subliniat, aceste argumente prezentate în anul 2021 nu se potrivesc cu ce zicea şi făcea reprezentantul conducerii Municipalităţii în urmă cu un an sau doi.

La momentul în care au fost mărite salariile angajaţilor din administraţia locală, adică finele lunii aprilie 2019, Călin Bibarţ (viceprimar la acea vreme) adresa numai cuvinte de laudă măsurii luate. Era vizat în special personalul din aparatul de specialitate al Primarului, cel de la Direcţia de Asistenţă Socială, Cantina Municipală şi Centrul Municipal de Cultură. Aproximativ aceleaşi locuri de unde în 2021 Călin Bibarţ vrea concedieri.

Chiar spunea în urmă cu doi ani că prin această acţiune, Primăria Arad nu se mai află ultima din România cu angajaţi prost plătiţi cum ar fi fost până în acea primăvară! Acum, la distanţă de la lauda din 2019 şi văzut în funcţie până în 2024, primarul Bibarţ a găsit drept motivaţie pentru concedierea unor angajaţi din Primărie FIX salariile prea mari.

Cum a rămas cu precizarea acestuia: „Datoria noastră este să avem funcţionari bine pregătiţi şi corespunzător plătiţi„?! Datoria este încălcată, se pare, fără nicio remuşcare.

Contact

Adresa e-mail
posta@independentul.com

Date cu caracter personal

Independentul NU înregistrează sau procesează date cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie.