Cluj Pride 2021 va avea loc în perioada 16-22 august

După un an și jumătate de evenimente în mediul online, Cluj Pride se întoarce în 2021 pe străzile și în locațiile Clujului. Organizatorii anunță cu bucurie că festivalul va avea loc în perioada 16 – 22 august.


În acest an, PRIDE România face echipă cu Queer Sisterhood pentru a aduce comunității LGBTQ+ clujene festivalul Pride de care tuturor le era dor. Tema din acest an al festivalului este „20 de ani de la abrogarea articolului 200”, pentru a celebra munca de activism și progresul făcut pentru comunitatea queer în ultimele decenii.

În săptămâna 16 – 22 august, vă veți putea bucura de diverse evenimente și activități special organizate pentru comunitatea LGBTQ+ și aliați. Printre acestea, se vor număra:

Queer Village

Un loc unde să ne adunăm împreună la un grătar, pe muzică, în timp ce stăm la o poveste, înconjurați de culori și activități diverse. Queer Village este spațiul sigur de care avem nevoie.

Acest eveniment este special conceput pentru ca fiecare persoană queer, indiferent de litera și intersecționalitatea în care se regăsește, să se simtă în siguranță să fie ea însăși. Astfel, veți avea ocazia să cunoașteți oameni noi, să socializați, și să vă simțiți bine făcând diverse activități, într-un spațiu în care voi aveți prioritate.

Ateliere pentru comunitate

Cluj Pride 2021 își propune să aducă comunității LGBTQ+ Clujene și transilvănene activități, evenimente, și ateliere cu subiecte cât mai intersecționale și pentru cât mai multe identități, în special cele marginalizate, din interiorul comunității LGBTQ+.

Astfel, și persoanele ce aparțin comunității trans, non binare, de femei queer, și de persoane din spectrul asexual, cu intersecționalități în neurodivergență, sănătate mintală, etnie, și dizabilități, printre altele, se vor putea bucura și regăsi în evenimente, activități, și spații special dedicate fiecărei comunități în parte. La Cluj, nimeni nu este lăsat în urmă!

Sugestiile sunt primite cu căldură

Și pentru că vocea ta și nevoile tale au prioritate, organizatorii invităm pe oricine să trimită sugestii de evenimente și activități în care să se regăsesc toate persoanele și să se plieze pe nevoile specifice de persoană queer clujeană și transilvăneană. Puteți face orice sugestie completând formularul de la adresa: https://forms.gle/ih2T6BYoy9JCfCXb7

Contact

Adresa e-mail
posta@independentul.com

Date cu caracter personal

Independentul NU înregistrează sau procesează date cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie.