Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, în vizită de lucru în județul Arad

Ministrul Transporturilor și Infrastructurii, Cătălin Drulă, s-a întâlnit la finele săptămânii cu o delegație a USR PLUS Arad, înainte de deplasarea la tunelul feroviar care se construiește în apropiere de Bătuța, pe linia de cale ferată Arad – Simeria. Au fost discutate cu reprezentantul Guvernului proiecte de interes pentru județul Arad.


În primele zile ale lunii iulie Cătălin Drulă a efectuat mai multe vizite de lucru în partea de vest a României. În vizita făcută în Arad au fost abordate subiecte care țin de infrastructura de transport a județului, de proiectele care sunt în derulare sau urmează a fi implementate. Între acestea pot fi amintite următoarele:

Finalizarea pasajului peste centura rutieră a municipiului

Unde acum se lucrează la proiectul tehnic pentru restul rămas de executat. În măsura în care administrația locală își respectă angajamentele privitoare la exproprierea terenurilor necesare, lucrarea poate continua, cu termen la finele lui 2022.

Fluidizarea traficului între Arad și Vladimirescu

Foarte curând, traficul de marfă va reveni pe autostradă, ceea ce va reduce aglomerația în zona dintre Arad și Vladimirescu și totodată disconfortul din cartierul Gai. După reabilitarea căii ferate Arad – Timișoara – Caransebeș, între Arad și Vladimirescu va exista un pasaj peste linia de tren, care va fluidiza traficul.

Reabilitarea căii ferate Arad – Simeria

Aceasta este o lucrare care va permite ca deplasarea cu trenul între Arad și Deva să se reducă la 60 de minute, de la 180 cât durează în prezent.

După ce am anunțat, săptămâna aceasta, recordul de investiții cu bani de la UE, am vrut să văd cu ochii mei stadiul modernizării căii ferate.

Cătălin Drulă, Ministrul Transporturilor și Infrastructurii

Din partea filialei au fost prezenți consilierul județean și președintele organizației județene, Răzvan Anghel, precum și cei doi parlamentari USR PLUS ai Aradului, deputatul Adrian Wiener și senatorul Sergiu Vlad.

Contact

Adresa e-mail
posta@independentul.com

Date cu caracter personal

Independentul NU înregistrează sau procesează date cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie.