Bornă înfățișându-l pe Regele Mihai, dezvelită pe Via Transilvanica

În acest sfârșit de săptămână, o secțiune a traselului de 1.400 de km, Via Transilvanica, a fost prezentată în Caraș-Severin. O bornă dintre cele 265 instalate în acest județ îl înfățișează pe Regele Mihai, aceasta fiind dezvelită de nepotul acestuia.


Inspirat din potecile de pelerinaj din Spania și cele de anduranță din Statele Unite sau India, cei de la Asociația Tășuleaa Social au văzut că astfel de drumuri au influențat culturi, au format comunități și au contribuit la dezvoltarea zonelor pe care le străbăteau. Via Transilvanica va avea aproximativ 1.400 de km, de la Putna până la Drobeta Turnu Severin.

În ultimele zile, un număr de 265 de borne kilometrice au fost instalate în județul Caraș-Severin și predate comunităților care se află pe traseu, printre care Caransebeș, Reșița, Târnova, Carașova, Prigor, Lăpușnicel, Iablanița, Mehadia, Cornereva și Cornea. Totul pentru ca sectorul Terra Banatica (de aproape 260 de kilometri) să poată fi deja parcurs de pasionații de drumeție, începând cu data de 24 iulie 2021.

Via Transilvanica este mai mult decât un drum care unește. Este un traseu minunat prin locuri pitorești, încărcate de istorie și cultură.

Nicolae Medforth-Mills

Ca ambasador al proiectului, Nicolae Medforth-Mills, și-a putut onora bunicul într-un eveniment din Caraș-Severin. La Văliug, în premieră, borna ce înfățișează silueta Regelui Mihai a fost dezvăluită. Realizată de sculptorul Ivan Ivanov, aceasta urmează să fie instalată în apropierea locului unde regele și-a petrecut un an din copilărie, elev fiind.

Contact

Adresa e-mail
posta@independentul.com

Date cu caracter personal

Independentul NU înregistrează sau procesează date cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie.