USR PLUS: Cât mai rezistă CET Arad?

CET Arad este astăzi cu 40 de milioane de lei mai aproape de faliment, spun reprezentanții USR PLUS într-un material trimis presei la mijlocul săptămânii. Partidul atrage atenția că datoriile Centralei Electrice de Termoficare au crescut, iar administratorul judiciar al instituției intrată în insolvență în urmă cu 3 ani nu a întocmit ÎNCĂ un plan de reorganizare.


Aflat în procedură de insolvență, îngropat în datorii și cu capitaluri proprii negative (adică mai are nevoie de bani „de acasă” – mulți – pentru a fi pe zero), CET Arad a reușit anul trecut încă o „performanță notabilă”: a înregistrat o pierdere anuală de 40 de milioane de lei și și-a majorat datoriile cu 100 de milioane de lei.

Intrată în insolvență acum fix trei ani, pentru datorii neachitate de 108 milioane de lei, centrala care ar trebui să ofere căldură și apă caldă arădenilor este astăzi tot mai departe de salvare, susțin reprezentanții USR PLUS.

Situațiile financiare întocmite pentru anul 2020 arată că CET Arad a încheiat anul cu:
  • o pierdere de 40,7 milioane de lei, dublă față de cea din 2019;
  • datoriile totale sporesc cu aproape 100 de milioane de lei, de la 137 la 235 de milioane;
  • sumele neîncasate de la clienți sporesc și ele, de la 7 la 42 de milioane de lei.
Întregul tablou conduce la concluzia tristă că după 3 ani, administratorul judiciar al CET Arad (Casa de Insolvență Transilvania) nu a reușit (ori nu a dorit) să întocmească un plan de reorganizare.

Suntem interesați să aflăm ce măsuri a luat administratorul judiciar pentru finalizarea unui plan de reorganizare, pentru care încasează un comision lunar deocamdată necunoscut?

În acest timp, situațiile financiare continuă să se deprecieze, reducând șansele de redresare a principalei componente a sistemului de termoficare arădean. Iar ca urmare, an după an, Municipiul Arad, ca proprietar al acestuia, pierde o parte substanțială din valoarea societății în cauză.

Reprezentanții USR PLUS sunt convinși că, mai devreme sau mai târziu vom afla încotro se îndreaptă această poveste a insolvenței CET Arad, care a fost declanșată la cererea proprietarului (municipiul Arad), nu a creditorilor.

Contact

Adresa e-mail
posta@independentul.online

Date cu caracter personal

Independentul NU înregistrează sau procesează date cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie.