Un total de 1,6 milioane de oameni din România au pensie lunară sub 1.000 lei

În plină discuție privind vârsta de pensionare și sistemul de pensii publice din România, un grafic publicat de Radio Europa Liberă șochează pe cei care nu erau în temă cu acest subiect. Un total de 1,6 milioane de oameni din România au o pensie sub 1.000 lei pe lună. Dintre aceștia aproape jumătate de milion cu numai 500 de lei!


Radio Europa Liberă România a publicat un grafic cu numărul pensionarilor din România defalcat pe pensiile sub 1.000 lei. Cu un venit de până în 500 de lei lunar se regăsesc 403.073 de cetățeni și cetățene. Apoi, în intervalul 501-700 lei pe lună alți 401.047 de locuitori din țară încearcă să trăiască de pe o zi pe alta.

Cei care beneficiază de sume cuprinse între 701 și 800 lei lunar sunt mai puțini, România înregistrând 292.418 de persoane la acest capitol. Alți 257.645 de oameni încasează o pensie de 801-900 lei pe lună. Pe când 231.912 este numărul pensionarilor care trebuie să se descurce cu 901-1000 lei lunar. Pentru acești oameni, guvernanții nu găsesc momente pentru a vorbi public despre ei și a găsi măsuri concrete pentru a-i ajuta.

Sursa: Radio Europa Liberă România

Numărul oamenilor care ar urma să se pensioneze până în 2030 va urca enorm, anunța Ministra Muncii, Raluca Turcan. Celor pensionați deja li se vor alătura aproximativ 1,8 miloane de concetățeni, a precizat reprezentanta guvernului. În acest context, inițiativa Guvernului Cîțu referitoare la creșterea opțională a vârstei de pensionare la 70 de ani și renunțarea la cumulul de pensie cu salariul pentru angajații la Stat merge mai departe, în ciuda avizelor negative primite.

Consiliul Legislativ este un aviz opțional, l-am luat în considerare. Noi credem că nu este adevărat, vom merge în Parlamentul României, care este forul legislativ în România și acolo sunt sigur că proiectul de lege va putea să fie îmbunătățit, deși eu cred că această formă este cea corectă pentru România în acest moment”, a declarat Florin Cîțu.

Contact

Adresa e-mail
posta@independentul.com

Date cu caracter personal

Independentul NU înregistrează sau procesează date cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie.