Apel important de Ziua Mondială a Donatorului de Sânge

Data de 14 iunie este celebrată drept Ziua Mondială a Donatorului de Sânge. Cu această ocazie, Colegiul Medicilor din România (CMR) face un apel public. Scopul este conştientizarea importanţei donării de sânge din partea oamenilor a căror stare de sănătate permite acest lucru.


România se află între ultimele state din Europa în ceea ce priveşte donarea de sânge. De multe ori, pacienții care au nevoie acută de sânge trebuie să amâne diverse proceduri medicale sau tratamente, atrag atenția reprezentanții CMR. Donarea de sânge înseamnă şi responsabilitate – acest este mesajul principal transmis de medicii și personalul din spitale.

Apelul public se îndreaptă către toţi cei care pot să doneze sânge, ca aceștia să fie implicaţi în viaţa comunităţii. România duce lipsă de sânge în spitale, iar numărul donatorilor este încă foarte mic. Împreună, cei care au o stare bună de sănătate, pot contribui la creşterea cantităţii de sânge în unităţile spitaliceşti pentru cei care au probleme de sănătate.

Haideţi să ne unim forţele şi să preschimbăm NU AVEM SANGE în AVEM SANGE! Ca medic hematolog văd zilnic cât de importantă este existenţa unor cantităţi suficiente de sânge atunci când ai nevoie.

dr. Daniel Coriu, Preşedintele Colegiului Medicilor din România

Anul acesta, Ziua Mondială a Donatorului de Sânge se desfăşoară sub sloganul „Donaţi sânge şi ţineţi lumea pulsând”. Colegiul Medicilor din România, ca for reprezentativ al corpului medical din ţară, le mulţumeşte celor care întreprind această acțiune umanitară și donează sânge.

În acest moment pot exista în spitale pacienţi care aşteaptă intervenţii chirurgicale sau care au diverse probleme de sănătate, iar lipsa de sânge le pune viaţa în pericol. Prin actul voluntar pe care îl realizează, cei care donează sânge contribuie anual la salvarea de vieţi.

Contact

Adresa e-mail
posta@independentul.online

Date cu caracter personal

Independentul NU înregistrează sau procesează date cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie.