Selfie de grup pe Marte

Roverul Zhurong a fost manevrat în așa fel încât să realizeze o fotografie selfie de grup pe suprafața lui Marte. Înfățișat alături de platforma de aterizare, aceasta este printre fotografiile publicate de China de când roverul a ajuns, la data de 14 mai, pe Planeta Roșie.


Fotografia selfie nu a fost întâmplătoare. Oamenii de știință din China au transmis instrucții precise mașinăriei aflate la 340 milioane km distanță de Pământ. Roverul s-a deplasat 10 metri pentru a plasa o mică cameră foto wireless pe suprafața planetei, iar apoi s-a întors lângă platforma de aterizare pentru a realiza cadrul căutat de cei de la bază.

Aceste imagini sunt primele oferite publicului de la momentul în care misiunea Chinei a ajuns cu succes pe Planeta Roșie. Dovadă că Zhurong este activ, răspunzând oamenilor de știință din întreaga lume care se întrebau dacă roverul de 240 kg este încă operabil pe Marte.

Prima misiune a Chinei pe o altă planetă este în desfășurare și chiar dacă publicul nu poate vedea rezultatele în timp real, roverul își îndeplinește obiectivele:

  • studierea topografiei și geologiei zonei locale;
  • examinarea solului și oricărui conținut de gheață;
  • analizarea elementelor, mineralelor și rocilor;
  • eșantionarea atmosferică;

Lipsa de informații nu se datorează autorităților chineze în mod special, ci și dificulătilor de transmitere a informațiilor, stația orbitală Tianwen-1, trecând peste locația roverului o dată / fiecare zi marțiană. În imaginea transmisă se poate vedea atât orizontul marțian cât și atmosfera specifică planetei roșii.

Contact

Adresa e-mail
posta@independentul.online

Date cu caracter personal

Independentul NU înregistrează sau procesează date cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie.