Pogačar a câștigat Turul Sloveniei, arătând o formă bună la început de vară

Câștigătorul Turului Franței de anul trecut, slovenul Tadej Pogačar s-a impus în propria țară, în Turul Sloveniei la ciclism. Chiar dacă timpul ce l-a despărțit de următorul clasat nu a fost foarte mare, după cele 5 etape, rutierul de 22 de ani a îmbrăcat tricoul de învingător, iar echipa sa s-a ocupat să-l păstreze până la final.


Turul de cinci zile ce i-a purtat pe cicliștii internaționali pe aproape tot teritoriul Sloveniei a fost unul tehnic și solicitant, singurul care a reușit să câștige două etape (prima și ultima) fiind Phil Bauhaus (Team Bahrain Victoriuos) . Însă la finalul celor 802 km, cei de la UAE au avut strategia și echipa de cicliști potrivită pentru a-și asigura victoria în Tur. Argintul a fost câștigat de Diego Ulissi, iar bronzul a fost adjudecat de Matteo Sobrero de la Astana-Premier Tech.

Nu sunt suficiente cuvinte pentru a descrie acest sentiment de a concura pe drumurile de „acasă” cu toți fanii. O atmosferă incredibilă, sunt foarte fericit să câștig și să recompensez munca echipei. Mulțumesc tuturor colegilor și personalului UAE Team Emirates pentru că au făcut posibilă victoria!

Tadej Pogačar

Ultima etapă a fost una în care Team Bahrain Victorious prin Phil Bauhaus (1) și Heinrich Haussler (3) au dominat finișul, cei doi rutieri ai UAE clasați pe podium ajungând abia pe poziția 25 respectiv 26. Cu toate acestea, diferența de timp final nu a fost suficientă pentru pretendenții la titlul de campion.

Clasament general

1Tadej Pogacar (Slo) UAE Team Emirates19:23:31
2Diego Ulissi (Ita) UAE Team Emirates0:01:21
3Matteo Sobrero (Ita) Astana-Premier Tech0:01:35
4Rafal Majka (Pol) UAE Team Emirates0:02:08
5James Shaw (GBr) Ribble Weldtite Pro Cycling0:02:29
6Tanel Kangert (Est) Team BikeExchange0:02:34
7Matej Mohoric (Slo) Bahrain Victorious0:02:39
8Giovanni Carboni (Ita) Bardiani CSF Faizane’0:02:46
9Jan Polanc (Slo) UAE Team Emirates0:03:21
10Jonathan Lastra Martinez (Spa) Caja Rural-Seguros RGA0:04:45

Foto: Alen Milavec

Contact

Adresa e-mail
posta@independentul.com

Date cu caracter personal

Independentul NU înregistrează sau procesează date cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie.