Proiect pentru zonă pietonală în Arad

Uniunea Salvați România lansează administrației locale invitația de a implementa și în Arad proiectul „Străzi deschise”, după modelul inițiat în București de primarul general, Nicușor Dan. De asemenea sunt invitați pe toți cei interesați de resuscitarea centrului orașului să contribuie la proiect.


Pentru început, propunem transformarea în zonă pietonală a sensului estic al bulevardului Revoluției, din dreptul stației de tramvai de la Teatru și până în fața sediului ANAF, în weekend, pe perioada sezonului estival”, așa sună ideea de proiect avansată public de către partid pentru Arad.

Reprezentanții USR PLUS spun că o astfel de măsură, prin oportunitățile variate de petrecere a timpului liber pe care le va oferi, va atrage locuitorii orașului spre artera sa centrală, care în ultimii ani și-a pierdut treptat din importanță. În timp, ea va da un suflu nou afacerilor din zonă, va crea locuri de muncă și va aduce venituri suplimentare la bugetul local.

În viziunea USR PLUS, transformarea parțială a bulevardului în zonă pietonală reprezintă un prim pas către un Arad atractiv din punct de vedere turistic. Reprezintă un proiect pilot, care trebuie evaluat și apoi extins ca perioadă și/sau dimensiune. Tot ce rămâne de făcut este obținerea concursului administrației și stabilirea alături de cetățeni a coordonatelor optime ale unui astfel de proiect.


Prezentul text reprezintă în mod exclusiv punctul de vedere al grupului consilierilor municipali USR PLUS Arad.

Contact

Adresa e-mail
posta@independentul.online

Date cu caracter personal

Independentul NU înregistrează sau procesează date cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie.