Ineos bifează victoria în Dauphiné cu Richie Porte apărând tricoul galben

Cu primele locuri din clasamentul general la distanță de sum jumătate de minut, finalul ediției 2021 a Criterium du Dauphiné putea răsturna orice predicție. Australianul Richie Porte și echipa sa de la Ineos Grenadiers au reușit să păstreze tricoul galben câștigat înaintea ultimei etape din competiția de o săptămână care prefațează Turul Franței.


Ucraineanul Mark Padun (Bahrain-Victorious) a fost însă marea surpriză în etapa a 8-a din Dauphiné, obținând încă o victorie după cea din urmă cu o zi. După din etapa regină, acesta a țintit punctele pe căţărare, de categorie specială. Tânărul ciclist a reușit să-și îndeplinească obiectivul și a îmbrăcat tricoul pentru cel mai bun cățărător. Titlul de etapă a fost un bine-meritat bonus.

La general lucrurile puteau fi mai palpitante având în vedere distanța mică dintre primii 10 rutieri. Însă grupul favoriților a ținut strâns, fiecare ciclist cu șanse la tricoul galben rezistând la atacurile celorlalți. Poate de aceea Padun și ceilalți de pe podiumul de etapă au fost lăsați în pace, aceștia necontând pentru clasamentul final.

Chiar dacă Geraint Thomas a căzut pe una din ultimele coborâri, acesta a ajuns din urmă pe favoriți, iar întregul grup a trecut linia de sosire la două minute în urma ucraineanului fără o diferență de timp în clasamentul final. Astfel Porte și-a apărat tricoul galben, fiind urmat pe podium de Lutsenko (Astana-Premier Tech) care îl pierduse în fața australianului cu două etape în urmă. Cu două locuri pe podium, Ineos a reușit pe ultima etapă să bifeze și locul 10 cu prezența unui fost campion într-un mare tur, Tao Geoghegan Hart. Putem spune prin urmare că echipa a fost cea care a câștigat cu adevărat Criterium du Dauphiné 2021.

Clasament general

1Richie Porte (Aus) Ineos Grenadiers29:37:05
2Alexey Lutsenko (Kaz) Astana-Premier Tech0:00:17
3Geraint Thomas (GBr) Ineos Grenadiers0:00:29
4Wilco Kelderman (Ned) Bora-Hansgrohe0:00:33
5Jack Haig (Aus) Bahrain Victorious0:00:34
6Miguel Angel Lopez Moreno (Col) Movistar Team0:00:38
7Ion Izagirre Insausti (Spa) Astana-Premier Tech
8Ben O’Connor (Aus) AG2R Citroën Team0:00:47
9David Gaudu (Fra) Groupama-FDJ0:01:12
10Tao Geoghegan Hart (GBr) Ineos Grenadiers0:01:57

Contact

Adresa e-mail
posta@independentul.com

Date cu caracter personal

Independentul NU înregistrează sau procesează date cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie.