Un nou PUZ controversat în Arad pentru construcția de blocuri cu 5 etaje într-o zonă de case

Dezbaterea publică online organizată pe marginea documentației de urbanism „PUZ – Zona rezidențială și funcțiuni complementare servicii/comerț, municipiul Arad str. Cehov nr. 20” a suscitat interesul multor arădeni din cartierul Grădiște. Dincolo de faptul că terenul de 10.207 mp deținut de firma INTECO HOLDING este situat într-o zonă reglementată de Planul Urbanistic General ca fiind pășune, intenția de a construi blocuri cu 5 etaje când în jur sunt numai case aduce critici din partea locuitorilor.


S.C. INTECO HOLDING S.R.L., în calitate de inițiator, solicită întocmirea unui Plan Urbanistic Zonal în vederea construirii ZONĂ REZIDENȚIALĂ ȘI FUNCȚIUNI COMPLEMENTARE SERVICII/COMERȚ”. Mai exact imobile cu destinația de locuințe colective cu mai mult de 6 apartamente și spații prestării servicii sau spații comerciale la parterul acestora, cu un regim de înălțime cuprins între P+3E+2Er și P+4E+1Er. 10 metri față de vecini. Proiectul Urbanistic Zonal are avizul de oportunitate nr. 36/30.12.2020 emis de Primăria Municipiului Arad.

Conform C.F. nr. 352763 terenul în cauză deținut de firma cunoscutului om de afaceri și politician are categoria de folosință pășune. Mai mult, conform P.U.G. al municipiului Arad, terenul se află într-o zonă a cărei funcțiuni dominante este circulația feroviară și rutieră, precum și industrie. Funcțiunile complementare admise ale zonei sunt spații comerciale și prestări servicii.

De la clădiri de locuințe individuale la blocuri cu 5 etaje în nici 12 luni!

Cu toate prevederile din Planul Urbanistic General, proiectul înaintat de INTECO HOLDING S.R.L. propune realizarea de locuințe colective cu regim mediu de înălțime, cu spații de servicii și comerț la parterul imobilelor. De menționat însă că pe 25.11.2019, așa cum atestă un panou de la fața locului, proprietarul terenului anunța intenția de elaborare a unui PUZ în aceeași locație pentru „construirea de clădiri de locuințe individuale.”

Interesant că în panourile din 2020 nu apare și informația că este vorba de blocuri cu 5 etaje. Într-o zonă plină de case. Unele aflate la nici câțiva zeci de metri distanță față de presupusele construcții. Rămâne de văzut dacă o asemenea intervenție în urbanistica zonei va fi acceptată de către Consiliul Local Municipal.

Contact

Adresa e-mail
posta@independentul.com

Date cu caracter personal

Independentul NU înregistrează sau procesează date cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie.