Vaccinarea în România este în continuă scădere după relaxarea restricțiilor din 15 mai

Datele oferite de autorități indică un trend descendent continuu după mijlocul lunii mai, ziua în care a fost anunțată așa-zisa mare relaxare a restricțiilor în România. De la un total de 119.021 de vaccinări pe 15 mai s-a ajuns la un număr de 52.768 de vaccinări în data de 1 iunie! În acest ritm nu a fost atinsă nici ținta de 5 milioane de persoane vaccinate până la începutul verii.


Ultimele săptămâni nu au fost prea benefice pentru campania de vaccinare anti-COVID-19 la nivel național. Pragul de 5 milioane de cetățeni anunțat de premierul Cîțu până la începutul lunii iunie nu a fost atins. Contrar așteptărilor guvernanților, odată cu relaxarea măsurilor de restricționare a răspândirii virusului s-a „relaxat” și rata de vaccinare.

Conform graficului elaborat de Radio Europa Liberă România (mai jos), având la bază datele furnizate de către autorități, în prima săptămână după „Marea Relaxare” s-a înregistrat o scădere uriașă de aproximativ 44.000 vaccinări / zi ! Trendul părea să se schimbe în zilele de după 23 mai, însă s-a dovedit că bucuria nu era de durată, până la 1 iunie fiind vaccinați într-o zi 52.678 de oameni per total.

Potrivit datelor puse la dispoziția Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) de către Institutul Național de Sănătate Publică (INSP-CNSCBT), până în prezent un total de 4.336.728 persoane au fost vaccinate împotriva COVID-19 în România, dintre care 3.589.563 persoane cu 2 doze.

Începând din 1 iunie se pot vaccina și copii cu vârsta de 12 ani și peste, cu vaccinul produs de BioNTech Pfizer. Platforma de programare a fost optimizată și permite programarea copiilor din categoria menționată anterior prin contul părinților. Schema de vaccinare și modalitățile de programare sunt la fel ca la populația adultă. Este obligatorie acordarea consimțământului informat de către părinți sau de către tutorele legal.

Contact

Adresa e-mail
posta@independentul.com

Date cu caracter personal

Independentul NU înregistrează sau procesează date cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie.