Biliana Sirakova este noua coordonatoare a UE pentru tineret

Pentru a consolida cooperarea intersectorială și schimbul de cunoștințe în domeniul tineretului în rândul serviciilor Comisiei Europene, începând din 1 iunie 2021, în funcția nou-creată de coordonator al UE pentru tineret a fost nominalizată Biliana Sirakova.


Coordonatorul va fi, de asemenea, un punct de contact vizibil și un punct de referință pentru organizațiile care deservesc interesele tinerilor europeni. Biliana Sirakova, care a fost nominalizată pentru a prelua acest nou rol începând din 1 iunie, se va concentra pe consolidarea cooperării intersectoriale în cadrul Comisiei Europene privind problemele care afectează tinerii, cum ar fi ocuparea forței de muncă, educație, sănătate, climă, democrație, cultură.

Ea va lucra îndeaproape cu diferiți tineri, va asculta preocupările și sugestiile acestora și le va transmite mesajele în cadrul Comisiei. Sirakova va facilita și mai multe schimburi de cunoștințe între servicii pe probleme legate de tineret. Rolul ei va contribui la aducerea în atenția Executivului UE a mesajelor-cheie ale tinerilor.

Mă aștept ca noua coordonatoare pentru tineri, Bilana Sirakova, să lucreze în cadrul instituției noastre pentru a integra așteptările tinerilor în toate politicile europene. Rolul ei va fi de a coordona diferitele noastre politici pentru tineri, de a încuraja participarea tinerilor la inițiativele noastre, cum ar fi Conferința privind viitorul Europei și, în cele din urmă, de a da vizibilitate ideilor și contribuțiilor tinerilor noștri europeni.

Mariya Gabriel, comisara pentru tineret

Crearea postului de coordonator pentru tineret este un pas important către crearea de sinergii mai bune între diferitele acțiuni desfășurate de serviciile Comisiei în beneficiul tinerilor. Funcția face parte din propunerile Comisiei în cadrul Strategiei UE pentru tineret 2019-2027, fiind bine-venită de către Statele Membre prin Rezoluția Consiliului din noiembrie 2018, precum și de sectorul tineretului.

Contact

Adresa e-mail
posta@independentul.com

Date cu caracter personal

Independentul NU înregistrează sau procesează date cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie.