CLM Arad: președinte de ședință ales din partea Opoziției locale! Codrin Vlad (USR-PLUS) va conduce ședințele până în august

După mulți ani în care PNL cu UDMR şi partide-satelit ca PPDD a decis totul în Consiliul Local Municipal, în şedința extraordinară din 28 mai Opoziția a reuşit să numească preşedintele de şedință pentru următoarele 3 luni, în persoana lui Codrin Vlad (USR-PLUS).


Reprezentantul USR-PLUS a fost nominalizarea făcută de partid la ultimul punct de pe ordinea de zi a şedinței CLM. Acesta a primit 12 voturi din totalul de 23 al consilierilor municipali. Astfel, pentru perioada iunie – august 2021, şedințele forului local vor fi conduse de Codrin Vlad. Pentru aprobarea lui în funcție şi-au exprimat acordul reprezentanții PSD şi PMP. După foarte mulți ani, o nominalizare a PNL nu a strâns suficiente voturi pentru a fi validată!

Rămâne de văzut cum se vor desfăşura viitoarele şedințe odată cu schimbarea aceasta și dacă inițiativele venite dinspre Opoziție vor avea mai multe șanse pentru aprobare. Conform regulamentelor în vigoare, preşedintele de şedință are următoarele atribuții:

  • conduce şedinţele Consiliului Local;
  • supune votului consilierilor proiectele de hotărâri şi anunţă rezultatul votării, cu precizarea voturilor „pentru”, a voturilor „împotrivă” şi a “abţinerilor”;
  • semnează hotărârile adoptate de consiliu, chiar dacă a votat împotriva adoptării acestora, precum şi procesul-verbal;
  • supune votului orice problemă sau propunere care intră în competenţa de soluţionare a administraţiei publice locale. Propunerea agreată se adoptă cu votul majorităţii consilierilor prezenţi, dacă prin lege sau regulament nu se propune o altă majoritate.

Contact

Adresa e-mail
posta@independentul.online

Date cu caracter personal

Independentul NU înregistrează sau procesează date cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie.