[PRESA sub LUPĂ] Angajații din presă ai europarlamentarului Falcă se întreabă unde a dispărut civilizația din Arad?!

Se spune că românii sunt blestemați să fie conduși de proști, iar acest lucru este bazat pe faptul că nu au memorie pe termen mediu sau lung. Aceasta poate fi explicația cum o dată la 4 ani, politicienii reușesc să-i păcălească pe votanți. Dacă în urmă cu câțiva ani, reușeau acest lucru cu jurnaliști sub acoperire (Traian Băsescu – Robert Turcescu), acum jurnaliștii plătiți direct de politicieni sunt la vedere. Și nu doar că sunt la vedere ci și critică orașul pe care politicianul care-i plătește l-a condus timp de aproape două decenii.


Cu toții vrem un oraș curat, un oraș cu multe spații verzi, cu flori, gazon tuns la linie și clădiri reabilitate. Vrem un Arad măreț, dar – așa cum bine puncta Aristotel – „un oraș măreț nu trebuie confundat cu un oraș populat”, să nu mai vorbim de importanța educației de-acasă. Acesta este un fragment din scurtul text publicat de Jurnal Arădean/ARADON cu semnătura doamnei asistent europarlamentar.

Într-adevăr, Aradul este depopulat tot mai mult, iar acest lucru a fost sesizat și semnalat public de foarte multe ori. Însă Primăria condusă până în 2019 de angajatorul semnaterei citatului de mai sus nu a fost preocupat concret de acest subiect. Mai mult, în ciuda rapoartelor și strategiilor asumate de către administrația locală, nu au fost întreprinse acțiunile propuse pentru a opri depopularea municipiului.

În opinia expusă de jurnalista asistenta europarlamentară, se explică cititorilor că „speranța că cineva, deși nu știm exact cine, va face un ofert pentru noi toți și va ridica Aradul la alte standarde” nu va veni. Cum este precizat la începutul prezentului articol și afirmația anterioară se bazează pe faptul că arădenii nu au memorie. Că aceștia nu știu CÂND a scăzut Aradul la standardele acestea joase, în timp ce municipiile vecine, Timișoara respectiv Oradea, au crescut la nivele aproape europene!

Aradul ăsta murdar și plin de vopsele pe pereți nu este altceva decât rezultatul a ceea ce suntem noi”, subliniază omul fostului primar Falcă. Cu alte cuvinte, nu administrația orașului este de vină pentru murdăria prezentă și halul în care arată Aradul, în ciuda milioanelor din bugetul local cheltuiți pe salubrizare și poliție, ci oamenii care locuiesc în el.

Contact

Adresa e-mail
posta@independentul.com

Date cu caracter personal

Independentul NU înregistrează sau procesează date cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie.