Papa Francisc face apel la încetarea focului în Țara Sfântă

Tirurile armatei israeliene asupra Fâșiei Gaza s-au soldat cu 181 de morţi, între care 52 de copii, şi peste 1.200 de răniţi. În Israel, 10 persoane au decedat în conflictul izbucnit după incursiunea armatei în cea mai importantă moschee din Gaza. După slujba de duminică de la Vatican, Papa Francisc face apel la încetarea focului subliniind că ura și răzbunarea nu va duce decât la mai multă suferință.


Victimele palestiniene din teritoriul aflat sub blocadă a Israelului de aproape 15 ani și care este supus unui proces ilegal de colonizare sunt puse pe seama unui atac cu rachete lansat din Gaza. Acesta a venit la rândul său ca răspuns la incursiunea agresivă a armatei israeliene asupra civililor care se rugau în Moschea Al-Aqsa.

Ura și violența în creștere care afectează diferite orașe din Israel este o rană gravă pentru fraternitate și coexistența pașnică între cetățeni, care va fi dificil de vindecat dacă nu ne deschidem dialogului imediat”, a precizat liderul catolicilor din lumea întreagă. Papa Francisc a exprimat credincioșilor prezenți în Roma îngrijorarea pentru faptul că în ultimele zile, violente ciocniri armate între Israel și palestinienii din Fâșia Gaza au luat stăpânire pe acea zonă și sunt în pericol de a escalada într-o spirală de moarte și distrugere.

„Unde va duce ura și răzbunarea? Chiar credem că construim pacea distrugându-l pe celălalt?”

Numeroase persoane au fost rănite și mulți oameni nevinovați au murit. Printre ei sunt și copii, iar acest lucru este teribil și inacceptabil. Moartea lor este un semn că nu vor să construiască viitorul, ci vor să-l distrugă”, a precizat Suveranul Pontif după slujba de duminică din Piața San Pietro.

Acesta se roagă neîncetat ca israelienii și palestinienii să găsească calea dialogului și a iertării, lucru pe care îl îndeamnă și pe ceilalți creștini să o facă, astfel încât cei aflați acum în suferință să găsească speranța comună, către o coexistență între frați.

Contact

Adresa e-mail
posta@independentul.online

Date cu caracter personal

Independentul NU înregistrează sau procesează date cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie.