„Povestiri istorice în Benzi Desenate”, la Muzeul Naţional de Istorie a României (2 – 6 iunie)

Între 2 și 6 iunie 2021 pasionații de benzi desenate și istorie sunt invitați lângă Columna lui Traian din București pentru a lua parte la Festivalul „Povestiri istorice în Benzi Desenate”. la Muzeul Național de Istorie a României va fi gazda evenimentului ce își propune să prezinte banda desenată academică, cu subiect istoric, tema ediției din 2021 fiind: Dacii și Romanii.


Expoziția va cuprinde benzi desenate din anii 1970 până în prezent, așadar vor expune artiști bd din toate generațiile, anunță organizatorii. Istorici de renume mondial se vor alătura evenimentului cu prezentări special realizate pentru acest festival.

Apărută în țara noastră pentru prima dată în 1893, banda desenată românească are o perioadă lungă de existență. La început ilustrațiile preluau cele din revistele străine, odată cu lucrările primului caricaturist român, Constantin Jiquidi, banda desenată a început să prindă contur în România, fiind abordate de-a lungul timpului subiecte precum satira societății, basme, precum și istoria.

De la evenimentul de la Muzeul Național de Istorie nu vor lipsi nici lansările și prezentările de albume și reviste BD cu subiect istoric publicate în 2020 și 2021. Iar pentru cei mici, se vor organiza ateliere online de benzi desenate, gratuite, urmate de un concurs cu premii. Programul complet al evenimentului desfășurat sub patronajul Comisiei Naționale a României pentru UNESCO va fi anunțat odată cu apropierea lunii iunie.

Contact

Adresa e-mail
posta@independentul.com

Date cu caracter personal

Independentul NU înregistrează sau procesează date cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie.