USR PLUS Arad: Cu sau fără pod nou peste Mureș?

Soarta proiectului din care s-au pierdut 159 de milioane de lei din fonduri europene ajunge săptămâna aceasta la vot. Pe 13 mai, în ședința CLM Arad se va afla decizia de a aproba (sau nu) creditul de 100 milioane de lei cu care Primăria Arad vrea să își acopere greșeala. USR PLUS solicită părerea arădenilor despre votul care va fi acordat în acest sens.


Acum 3 ani, administrația condusă de Gheorghe Falcă prezenta triumfalist „unul dintre cele mai mari proiecte pe fonduri europene din România (…) cu o valoare de peste 49 milioane de euro”, însă ce a „uitat” să menționeze liderul PNL Arad este că cea mai mare parte din sumă (mai exact 159 de milioane de lei) nu este eligibilă, adică NU va fi plătită din bani europeni, menționează reprezentanții USR PLUS Arad.

Gheorghe Falcă a făcut atunci cât de multă campanie a putut cu acest subiect, lăsând cartoful fierbinte în mâna viitorilor decidenți din Consiliul Local și povara pe umerii arădenilor.

Proiectul vizat prevede, în mare achiziția a 10 autobuze electrice plus infrastructură de încărcare, amenajarea traseului rutier necesar, precum și construirea unui nou pod peste Mureș, în capătul străzii Andrei Șaguna. Între timp, s-au cheltuit bani pentru implementarea sa, iar acum orașul trebuie să împrumute 100 de milioane de lei, pentru a duce proiectul la final.

La capătul unor decizii administrative proaste, care pun orașul Arad în fața unei alegeri dificile, cu ambele variante pierzătoare:

  • îndatorăm orașul, pentru a câștiga partea eligibilă a proiectului (bani europeni și contribuția guvernamentală), plus podul care este, fără îndoială, necesar;
  • respingem creditul și pierdem banii europeni, banii cheltuiți până acum și nu vom avea acel pod.

Reprezentanții USR PLUS oferă asigurări că înaintea votului vor cântări cu mare atenție avantajele și dezavantajele pe care ambele variante le aduc orașului și locuitorilor. În acest sens, arădenii sunt invitați să își exprime opțiunea în această temă, completând formularul următor: http://bit.ly/PodNouArad .

Contact

Adresa e-mail
posta@independentul.online

Date cu caracter personal

Independentul NU înregistrează sau procesează date cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie.