Europarlamentarul Negrescu (PSD) a prezentat concluziile primului eveniment din agenda conferințelor privind viitorul Europei organizat în România

Victor Negrescu, vicepreședintele Comisiei pentru cultură și educație din Parlamentul European, a prezentat concluziile evenimentului organizat în România pe 9 mai, de Ziua Europei. Inclus pe agenda conferințelor privind viitorul UE, acesta


Organizat la Palatul Snagov, locul în care s-a stabilit consensul pentru aderarea la Uniunea Europeană, evenimentul a inclus lansarea apelului pentru crearea unui nou plan european pentru România. Având în vedere că au trecut 14 ani de când a aderat la Uniunea Europeană, România trebuie să se comporte în consecință, fiind de acum posesoare de „buletin european”. Europarlamentarul a mai precizat că România este al 6-lea stat membru ca pondere în procesul decizional european și astfel țara noastră trebuie să își fixeze ținte ambițioase la nivel european.

Este timpul să avem o strategie și mai mult curaj participând la setarea viitorului Europei pentru a deveni mai socială, solidară și mai apropiată de cetățeni.

Victor Negrescu (PSD), europarlamentar

La evenimentul menționat a avut loc o intervenție plină de speranță din partea Hannei, o tânără născută chiar în ianuarie 2007, care reprezintă generația care și-a luat buletinul în Europa. Au participat reprezentanți de marcă din mediul sindical și patronal, iar intervențiile comisarilor europeni au arătat importanța demersului.

În peste 118 amplasamente din toată țara, circa 2.000 de militanți ai PES Activists România și ai PSD au invitat cetățenii să își spună părerea despre viitorul României în Uniunea Europeană și despre modul în care aceștia ar dori să arate Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR)

Evenimentul de la finele săptămânii este un exemplu de consultare prin care cetățenii sunt încurajați să definească noul proiect european pentru România. Organizatorii consideră că astfel se aratăm că România poate deveni mai puternică în Europa dacă cetățenii vor învăța să profite, cu profesionalism, seriozitate și curaj, de oportunitățile oferite de Uniunea Europeană.

Contact

Adresa e-mail
posta@independentul.online

Date cu caracter personal

Independentul NU înregistrează sau procesează date cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie.