Giro d’Italia debutează cu victoria lui Filippo Ganna (Ineos Grenadiers) la contratimp

Ediția din 2021 a Turului Italiei la ciclism a debutat cu o etapă în Torino. Fiind printre favoriți la contratimp, chiar dacă nu a arătat o formă bună în Turul Romandiei (Elveția), traseul a fost câștigat de către campionul mondial la această categorie, Filippo Ganna. Italianul de la echipa Ineos Grenadiers s-a impus cu 10 secunde în fața compatriotului Edoardo Affini (Jumbo-Visma) care ocupase prima poziție în clasament până când Ganna a terminat cei 8,6 kilometri în 8 minute și 47 de secunde.


Il Giro 2021 a pornit cu dreptul pentru italieni, care au cucerit primele două locuri de pe podium. Spectacolul ciclismului de la începutului lunii mai a început în Torino cu o probă de contratimp individual. Diferențele între rutieri la finalul etapei a fost mică (între 10 și 20 secunde pentru cei din Top10), iar campionul mondial în 2020 la contratimp s-a dovedit a fi cel mai rapid, obținând tricoul roz pentru debutul Turului. Cicliștii Jumbo-Visma, Affini și Foss, au completat podiumul pe locul doi, respectiv trei.

Să spunem că întoarcerea la victorie este plăcută, mai ales atunci când ai avut anterior câteva contratimpuri proaste.

Filippo Ganna

Italianul nu va păstra Maglia Rosa prea mult timp, mai ales că nu acesta este strategia echipei care pariază victoria în Giro pe columbianul Bernal. Chiar dacă s-a impus la contratimp, Turul mai are încă multe etape, iar favoriții la clasamentul general (Remco Evenepoel (Deceuninck-QuickStep) -la debutul său în Tur- 9:06, Aleksandr Vlasov (Astana-Premier Tech) – 9:11, Pavel Sivakov (Ineos Grenadiers) – 9:21, Simon Yates (Team BikeExchange) – 9:25, Egan Bernal (Ineos Grenadiers) – 9:26, George Bennett (Jumbo-Visma) – 9:28, Jai Hindley (Team DSM) – 9:33) s-au menținut destul de aproape unii de ceilalți. Până și veteranul Vincenzo Nibali (Trek-Segafredo), singurul fost câștigător al Giro care participă la ediția din acest an, se află în urma primului loc cu doar 41 secunde. Astfel, totul este încă posibil în Turul Italiei din 2021!

Clasament general

1Filippo Ganna (ITA) Ineos Grenadiers0:08:47
2Edoardo Affini (ITA) Jumbo-Visma0:00:10
3Tobias Foss (NOR) Jumbo-Visma0:00:13
4João Almeida (POR) Deceuninck-QuickStep0:00:17
5Rémi Cavagna (FRA) Deceuninck-QuickStep0:00:18
6Jos van Emden (NED) Jumbo-Visma
7Remco Evenepoel (BEL) Deceuninck-QuickStep0:00:19
8Maximilian Walscheid (GER) Team Qhubeka Assos
9Matthias Brändle (AUT) Israel Start-up Nation0:00:22
10Gianni Moscon (ITA) Ineos Grenadiers0:00:23

Foto: Getty Images Sport

Contact

Adresa e-mail
posta@independentul.online

Date cu caracter personal

Independentul NU înregistrează sau procesează date cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie.