Artiști la lucru în curtea Muzeului Național al Literaturii Române

Vizitatorii Muzeului Naţional al Literaturii Române din Sectorul 1, București, vor putea să asiste sâmbătă, 8 mai, la un eveniment interesant în curtea acestuia și să îi privească la lucru pe artiștii care recondiționează trei scaune care vor fi incluse în patrimoniul instituției de cultură. Între orele 14:00 și 17:00, pe Intrarea Sibioara, cei interesați pot să viziteze și expozițiile actuale.


Aflat într-o locuință boierească de început de secol XX, Muzeul se poate lăuda cu o abordare curatorială ultra-modernă care, printre exponatele păstrate din negura timpului, strecoară nenumărate elemente interactive, high-tech, dintre cele mai surprinzătoare. Pentru a stârni interesul, a fost pregătit un clip de promovare în acest sens, din care puteți vedea o scenă mai jos.

Ajutat de arhitectura clasică și în același timp eclectică, instituția culturală se distinge prin design-ul interior remarcabil, care jonglează cu dispunerile curatoriale inovatoare menținând, în același timp, un echilibru desăvârșit cu formele impunătoare ale clădirii, care dau viață cu adevărat expozițiilor și spațiului muzeal alambicat, realizat de către compania Nurb. Vizitatorii vor avea șansa să se convingă de profesionalismul acesteia deoarece scaunele din materiale reutilizate disponibile sâmbătă sunt opera artiștilor din acest colectiv.

În luna mai, MNLR a pregătit pupitrul mobil cu semne de vânătoare căzăcești, obiect care a aparținut scriitorului și traducătorului George Coșbuc. Tinerii și adulții au propriul lor audioghid, iar turiștii străini pot accesa audioghidul în limba engleză.

Contact

Adresa e-mail
posta@independentul.com

Date cu caracter personal

Independentul NU înregistrează sau procesează date cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie.