Vaccinare drive-thru aprobată și pentru cei cu bicicleta

Dacă până în prezent, vaccinarea la centrele drive-thru, direct din mașină, a fost permisă doar pentru cei care se aflau într-un autoturism (fie și un taxi), persoanele care doresc să se vaccineze împotriva COVID-19 la unul din centrele din Deva o pot face vineri chiar dacă vor ajunge acolo cu bicicleta. Acesta este felul în care autorităţile locale doresc să marcheze „Vinerea verde”, conceptul lansat la nivel naţional pentru reducerea poluării generate de maşini.


Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Hunedoara a informat că bicicliştii sunt aşteptaţi între orele 10:00 şi 19:00 la centrul de la Complexul Comercial Shopping City Deva, vaccinarea urmând să fie făcută cu serul Pfizer-BioNTech. Bicicliştii vor avea prioritate faţă de maşini în intervalul orar 13:00-19:00, la fel ca și conducătorii autoturismelor electrice sau hibrid, împreună cu însoţitorii acestora. Acţiunea de vineri se constituie şi ca o avanpremieră a competiţiei de ciclism Turul Municipiului Deva, ediţia a IX-a, mai spun sursele citate de Agerpres.

Dacă tot este ‘vinerea verde’, atunci cel mai bine este să ne gândim la biciclete. Toţi cei care doresc să se vaccineze pot veni pe bicicletă la Centrul drive-thru de la Complexul Comercial Shopping City Deva şi sperăm ca participarea să fie cât mai largă.

Sebastian Mezei, director executiv, DSP Hunedoara


La centrul de vaccinare menționat se va folosi serul Pfizer-BioNTech, iar persoanele care doresc să se imunizeze nu au nevoie de programare prealabilă. Toate procedurile prin astfel de centre drive-through se desfăşoară fără ca doritorii să coboare sau să părăsească vehiculul cu care sosesc.

Contact

Adresa e-mail
posta@independentul.online

Date cu caracter personal

Independentul NU înregistrează sau procesează date cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie.