Burse de 1.000 € de la Uniunea Muzicienilor Interpreți din România

Uniunea Muzicienilor Interpreți din România a lansat concursul pentru acordarea Burselor UNIMIR aferente anului școlar/universitar 2021-2022. Acestea sunt destinate tinerilor muzicieni, interpreți de muzică vocală și instrumentală, precum și dirijorilor, cu vârsta cuprinsă între 12 și 24 de ani, care manifestă o înzestrare artistică de excepție. Sunt puse în joc 15 astfel de burse, fiecare câte 1.000 €.


Bursele UNIMIR reprezintă atât un îndemn spiritual venit din partea breslei muzicienilor celor care doresc să activeze în domeniu, cât și un sprijin material atât de necesar la început de drum pentru elevi sau studenți. Candidații pentru bursele din anul 2021-2022 trebuie să fie elevi sau studenți în anul de studiu menționat.

Toți participanții vor fi nevoiți să transmită online următoarele documente o cerere incluzând date de identitate și de contact, numele instituției în care învață candidatul, clasa sau anul de studiu, precum și repertoriul pentru proba practică (două lucrări reprezentative din stiluri / epoci diferite), o copie după Cartea de Identitate, un CV Profesional, respectiv o scrisoare de recomandare din partea unei personalități din domeniu

Tinerii muzicieni români au demonstrat dintotdeauna capacități artistice deosebite. Mai mult ca oricând, acum este momentul în care cei înzestrați au nevoie de sprijin pentru a continua să studieze, pentru a se forma ca eminenți oameni ai artelor, pentru a face pasul către marile scene și podiumuri de concert ale lumii.

Dr. Felicia Filip, Președintă UNIMIR

Dosarele de candidatură se vor transmite exclusiv online, la adresa unimir.burse@gmail.com, până cel târziu pe data 4 iunie, ora 12:00. Calendarul concursului a fost stabilit după cum urmează:

  • 4 mai4 iunie – depunerea dosarelor de candidatură;
  • 5 – 6 iunie – evaluarea dosarelor de candidatură;
  • 7 iunie – anunțarea candidaților calificați pentru proba practică;
  • 12-13 iunie – proba practică a Concursului;
  • 14 iunie – anunțarea Bursierilor UNIMIR 2021-2022.
Uniunea Muzicienilor Interpreţi din România este o organizaţie nonprofit şi neguvernamentală, care cuprinde persoane distinse în arta creaţiei interpretative prin activitate individuală de referinţă în plan naţional şi internaţional.

Contact

Adresa e-mail
posta@independentul.com

Date cu caracter personal

Independentul NU înregistrează sau procesează date cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie.