Conducerea CJ Arad somată să repare în regim de urgență 6 drumuri județene

Chiar dacă reprezentanții Consiliului Județean Arad încearcă să prezinte situația drumurilor județene ca fiind una pozitivă de care conducerea liberală se ocupă, realitatea nu este întocmai așa. Multe dintre șoselele din județ se află într-o stare avansată de deteriorare, iar lipsa unei rezolvări imediate acestea pun în pericol siguranța șoferilor și nu numai, consilierii județeni social-democrați solicitând o acțiune de urgență pentru remedierea situației.


În cadrul ședinței ordinare a Consiliului Județean Arad din 28 aprilie, reprezentanții PSD au solicitat repararea în regim de urgență a mai multe drumuri județene. Aceștia spun că cererea lor vine pe fondul multor apeluri din partea arădenilor de a soluționa problema șoselelor care persistă de ani întregi. Gropile existente, uneori transformate în cratere situate pe aceste drumuri județene, pun în real pericol siguranța participanților la trafic.

  • DJ682 Pe segmentul: Ususău-Lipova – Neudorf
  • DJ709 Pe segmentul: Seleuș-Șicula-Gurba și Cermei – Șomoșcheș – Berechiu – Limita Jud. Bihor
  • DJ792A Pe segmentul: Bocsig (DN79A) – Beliu – Chislaca -Craiva – Limita Jud. Bihor
  • DJ792D Mocrea (DJ 792) – Chier – Târnova – Araneag – Căsoaia
  • DJ793 Pe segmentul: Sepreuș-Cermei-Avram Iancu-Vasile Goldiș și Beliu -Seliște – Cărand-Prunișor
  • DJ793A Pe segmentul: Archiș-Nermiș – Cărand (DJ 793)

Consiliul Județean Arad anunță în schimb modificarea traseului ce leagă Valea Mureșului de Valea Crișului Alb

Modificarea unui drum județean (Julița-Gurahonț-Sebiș, intersecția cu DJ793) se face pentru că traficul greu nu ar beneficia de condiţii de siguranţă, atât din cauza lăţimii, cât şi a traseului, nefiind astfel corespunzător din punct de vedere tehnic şi neîndeplinind caracteristicile unui drum judeţean!

Pe măsură ce modernizăm drumurile județene, clarificăm și situația patrimoniului Consiliului Județean. Acolo unde este cazul, le transferăm autorităților locale, pentru că este firesc ca ele să fie gestionate la nivel local”, a declarat Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad, după ședința CJ în care i s-au solicitat reparații de urgență.

Astfel, un tronson de 900 de metri va reintra în patrimoniul comunei Gurahonț, în timp ce Consiliul Județean va reintra în posesia unei porțiuni de drum de 854 de metri. Asta după ce CJ Arad a reasfaltat în 2020 tronsonul de drum.

Contact

Adresa e-mail
posta@independentul.com

Date cu caracter personal

Independentul NU înregistrează sau procesează date cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie.