Propunerea modificării rețelei școlare din Arad nu va fi votată de USR PLUS

În ședința CLM din 28 aprilie se va dezbate proiectul de hotărâre nr. 216/2021 privind aprobarea rețelei școlare a unităților de învățământ preuniversitar din Municipiul Arad pentru anul școlar 2021-2022, care prevede și desființarea Liceului Tehnologic ,,Aurel Vlaicu” Arad. Consilierii locali ai USR PLUS anunță că nu vor vota pentru modificarea rețelei școlare, în formula propusă de administrația locală din Arad. Aceștia înțeleg nevoia de a eficientiza cheltuielile, însă precizează că acest proces trebuie să faciliteze, nu să afecteze procesul educațional.


În prezent, suferința învățământului tehnologic din Arad se datorează în bună măsură condițiilor materiale, cu precădere cele care țin de calitatea și dotarea spațiilor școlare. Clădirile liceelor tehnologice nu au mai fost renovate de mult, echipamentele și consumabilele sunt insuficiente. În consecință, cifrele de școlarizare scad, reflectând lipsa de interes a arădenilor.

Orașul nostru are nevoie de educație tehnologică, avem nevoie de specialiști calificați în diversele domenii tehnice. Problema este că acum copiii nu se simt atrași spre aceste domenii, o cauză fiind condițiile materiale.

Codrin Vlad (USR PLUS) consilier municipal

Proiectul care pune căruța în fața cailor trebuie retras

Soluția corectă este de a îmbunătăți condițiile materiale, în special clădirile, pentru a avea săli de clasă și de sport moderne, ateliere performante și toalete curate. Simpla reorganizare la nivel de structuri școlare nu va schimba nimic, nefiind resimțită de către elevi.

Tocmai de aceea reprezentanții USR PLUS vor propune administrației locale scoaterea de pe ordinea de zi a CLM a proiectului prin care se urmărește comasarea acestor licee. În opinia acestora, trebuie început cu o renovare a clădirilor unde arădenii doresc să aibă școli tehnologice și abia apoi să vorbim de reorganizarea și mutarea lor. Degeaba se fac acum restructurări, pentru că acestea nu-i vor atrage pe elevi.

Contact

Adresa e-mail
posta@independentul.com

Date cu caracter personal

Independentul NU înregistrează sau procesează date cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie.